A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat: Spania, Marea Britanie, Olanda, Portugalia în zona Roșie

0

Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă (CNSU) a adoptat joi, o nouă “listă galbenă” cu țările cu risc epidemiologic ridicat.

Pe lista galbenă se regăsesc Marea Britanie, Spania, Portugalia și Olanda, iar Grecia – una dintre principalele destinații de vacanță ale românilor – râmâne în cea galbenă.

Lista intră în vigoare începând cu data de 25.07.2021, ora 00:00.

Dacă țara din care vine persoana respectivă este în zona galbenă, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Sunt scutiți de carantină copiii sub 3 ani, fără condiții, și cei cu vârste între 3 și 16 ani, dacă au un test COVID negativ.

În plus, sunt scutiți de carantină cei care stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top