7 provocări în cariera oricărui antreprenor

0

Sursă foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-jjnyl

A fi antreprenor presupune să te lovești de multe provocări și să fie nevoia să soluționezi numeroase probleme. Dacă știi dinainte ce te poate aștepta jumătate de luptă este câștigată. De aceea, în cazul în care te gândești să fii antreprenor, fii pregătit pentru șapte provocări semnificative.

  1. Primul obstacol și momentul ideal

Cea mai mare luptă pentru cei mai mulți antreprenori este să treacă de primul obstacol. Este posibil să renunți la un loc de muncă, să creezi un site web, să intri într-un program de accelerare a afacerii sau doar să anunți businessul tău către lume. Acest lucru vine după o planificare intensă. Cele mai reușite start-up-uri, unele de miliarde de dolari, au fost lansate în timpul unor grave crize și perioade economice. Momentul este întotdeauna mai bun decât crezi. Descoperirea lucrurilor pe măsură ce înaintezi este una dintre cele mai distractive și pline de satisfacții părți ale antreprenoriatului. 

  1. Timpul necesar pentru ca rezultatele să apară

Din păcate, marea majoritate a antreprenorilor renunță chiar înainte de a culege roadele succesului. Marii câștigători ai start-up-urilor sunt, adesea, doar cei care au rezistat mai mult și au continuat când toți ceilalți au renunțat și au plecat acasă. Fii determinat, merită!

  1. Lipsa fluxului de numerar

Lipsa fluxurilor de numerar este unul dintre cele mai frecvente motive pentru eșecurile noilor afaceri. Este posibil să ai cheltuieli uriașe pentru a îndeplini promisiunile făcute înainte de a fi încasat și de a da banii înapoi băncii. Un blocaj al Guvernului poate îngheța toate plățile pentru cel puțin o lună. Învinge acest lucru acordând atenție nevoilor și previziunilor fluxului de numerar. Apoi, asigură-te că ai rezerve financiare și asigurare. Sau cel puțin un credit de urgență. Strânge întotdeauna mai mulți bani decât crezi că vei avea nevoie.

Sursă foto: https://www.freepik.com/free-photo/anonymous-business-people-shaking-hands_5576453.htm#page=1&query=%20entrepreneurship&position=47

  1. Recuperarea creanțelor

Facturile restante cauzează neplăceri tuturor antreprenorilor. Însă, colectarea sumelor neachitate necesită timp și bani, întrucât trebuie să vă sunați debitorii și să le trimiteți remindere de plată. Doar că, în cazul rău platnicilor, există o soluție mai bună: un serviciu de recuperare creanțe pe o platformă de specialitate online. Nu ezita să apelezi la așa ceva, dacă vei fi pus în situația recuperării de creanțe.

  1. Delegarea

Mulți mari antreprenori și proprietari de afaceri încă se luptă cu asta. De multe ori, ei rămân blocați deținând o afacere mică sau fiind agenți independenți,  în loc să aibă o ascensiune sănătoasă a afacerii. Dacă nu înveți să externalizezi, să delegi și, mai important, să împuternicești oameni să facă diverse activități pentru tine nu vei progresa. Angajează-i pe cei mai buni. S-ar putea să nu o facă 100% ca tine, dar pot avea și ei rezultate bune.

  1. Echilibrarea perfecțiunii și a progresului

Acordă atenție detaliilor! Este un aspect care poate face diferența. Cu toate acestea, nu ajungi nicăieri decât dacă iei măsuri. Trebuie să recunoști diferența dintre aproape bun și aproape perfect.

  1. Menținerea ego-ului sub control

Până în prezent, această listă s-a concentrat pe provocările de a ajunge la vârf. Ei bine, succesul poate aduce mai mult. Ego-ul tău te poate conduce să faci multe greșeli, să iei decizii neinspirate și, în general, să-ți afecteze relațiile, dacă nu îl ții sub control.

Sursă foto: https://www.freepik.com/premium-photo/elegant-businesswoman-standing-office-with-digital-tablet_2623408.htm#page=2&query=entrepreneur&position=19

Încearcă să previi diversele obstacole care pot apărea în cariera oricărui antreprenor ținând cont de cele șapte provocări prezentate aici, pentru a avea succesul dorit.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top