7 idei INEDITE de amenajare a bailor mici

0

La fel de importantă ca orice altă încăpere din casa ta, baia trebuie decorată astfel încât să devină un loc practic, dar și relaxant pentru toți membrii familiei. Cu toate acestea, cel mai mare dezavantaj al acestor încăperi este spațierea. Neglijate de constructori în detrimentul celorlalte camere ale casei, în orice apartament ai alege să locuiești, baia este, adesea, cel mai îngust spațiu. Descoperă-i potențialul și decoreaz-o într-un mod inedit!

Nu te lasa descurajat de suprafață mică pe care o ai la dispoziție, întrucât chiar aceasta îți poate da șansa să descoperi noi modalități de a decora și înfrumuseța un spațiu atât de redus și înghesuit precum baia. Totul poate fi redefinit, de la culorile pereților, până la micile decorațiuni și finisaje care dau tonul întregii încăperi. Ai posibilitatea de a personaliza orice încăpere de dimensiuni reduse, dacă adaptezi preferințele de design cerințelor de spațiu. În plus, te bucuri de libertatea de a concepe o baie așa cum visezi, cu o investiție minimă.

Află care sunt ideile inedite cu care îți poți redecora întreaga baie:

  1. Este esential să nu optezi pentru finisaje plictisitoare. Pentru început, alege un tip de gresie contrastant cu restul încăperii, ce are modele jucăuse și interesante. Podeaua va atrage imediat atenția privitorului, oferind un potențial aparte băii tale. Îndrăznește să jonglezi cu culorile și formele, ca să dai amploare spațiului redus.
  2. Poate ai norocul ca baia ta să fie doatată cu una dintre acele ferestre mici prin care pătrunde puțină lumină naturală. În caz contrar, încearcă să compensezi, alegând corpuri de iluminat potrivite. În schimbul unei singure lustre, alege mai multe corpruri mici, care să răspândească lumina așa cum îți dorești în zonele de interes din baie – în fața oglinzii, în duș sau cadă, lângă ușă. Este important să poți personaliza locul așa cum îți este util.
  3. În egală măsură, culorile stridente sunt de evitat în amenajarea spațiilor mici, în general. Cu atât mai mult, cu cât baia ta este deja aglomerată din cauza obiectelor sanitare și trebuie să găsești modalități eficiente pentru a crea volum. Alege mobilier pentru baie în culori neutre, pale. Pentru un plus de stil, rama oglinzii și alte accesorii, ca bateriile de chiuvetă și cadă, pot fi aurii sau negre, atrăgând atenția de la spațiul îngust.
  4. Alege corpuri de mobilă cu colțuri rotunde și o chiuvetă ovală. Astfel, vei obține suficient spațiu ca să păstrezi la îndemană toate cele necesare atunci când te pregătești dimineața. În plus, vei crea armonie și continutitate întregii băi, prin linii continue și plăcute ochiului. Dacă spațiul nu îți permite un corp de mobilier cu blat și loc de depozitare, alege o chiuvetă îngustă, dar cu lungime suficient de confortabilă.
  5. Poate nu este obișnuit să vezi plante de interior în băi, însă acestea pot oferi acel strop de viață de care are nevoie orice încăpere. Desigur, acest lucru este recomandat doar în situația în care beneficiezi de o fereastră ce poate oferi lumina naturală necesară. În caz contrar, plantele ar putea rezista prea puțin pentru a împrospăta atmosfera din încăpere.
  1. Amenajarea băii poate deveni mai placută ca oricând, cu aceste planuri ideale pentru spații mici și cochete. Creează-ți propria oază de relaxare în acest loc special, chiar la tine acasă.
    Optează întotdeauna pentru organizarea obiectelor și accesoriilor pe verticală. Etajere, dulapioare sau coșuri înalte – oricare dintre acestea îți oferă posibilitatea de a depozita ordonat toate ustensilele, prosoapele și obiectele de uz zilnic. Alege coșuri din paie împletite dacă îți dorești ceva inedit și evită plasticul sau hârtia, materiale ce se deteriorează ușor ori strâng foarte mulți microbi, daca nu sunt curatate frecvent.
  2. Nu în ultimul rând, ai șansa de a economisi și mai mult spațiu dacă te orientezi către o ușă glisantă din materiale rezistente și netransparente. Acestea îți oferă posibilitatea de a adăuga un corp de mobilier în plus ori de a mări cada sau dușul pentru o relaxare deplină. Amenajarea băii poate deveni mai plăcută ca oricând, cu aceste planuri ideale pentru spații mici și cochete. Creează-ți propria oază de relaxare în acest loc special, chiar la tine acasă.

 

Distribuie

Lasă un comentariu

Top