VIDEO : IUBIȚI ARTA! – duel sentimental

0

Sâmbătă, 16 februarie, 2019, într-o însorită zi de sfârșit de iarnă am participat la o minunată întâlnire de muzică, literatură și culoare, la Școala particulară de muzică „Cristea Zalu” din cadrul Asociației culturale „Bucuriile muzicii”.

 A fost o pagină de istorie din activitatea „Bucuriilor muzicii”, o provocare, un duel sentimental, dar și profesional al artelor, între artistul plastic, muzicianul, prof. Alexandru Ionescu și muzicianul, eseist, prof. Octavia Crăciun. Cu acest prilej a avut loc vernisajul Expoziției personale intitulată „67 de petale în sunet și culoare”, respectiv lansarea volumului de memorialistică intitulat „Bucuriile muzicii – Împlinirea unui crez”. În program a mai figurat și recitalul elevilor de la Școala „Cristea Zalu” din cadrul Asociației culturale „Bucuriile muzicii”. Invitații momentului au fost: prof. dr. Nicolae Maxim, flautist de talie internațională, care cu generozitate și eleganță ne-a prezentat un mini recital cu piese ale compozitorilor: Quantz, C. Porumbescu, Rotaru (Basarabia). La pian a acompaniat prof. Octavia Crăciun cu expresivitatea și finețea caracteristică, ambii bucurându-se de succes, dovedind un moment de înaltă ținută artistică; poet, scriitor, critic literar, editor Ion Machidon; poet Evelyne Maria Croitoru- specialist în comunicare și relații publice; prof. Maria Fitcal – poet; prof Iuliana Dinu – poet; prof. Ionel Pușcaș – dir. Școala gimnazială nr. 156.

Fiecare invitat și-a expus, pe rând, părerea legată de eveniment rezultând următoarele: Alexandru Ionescu este un artist de respirație largă, care printr-o tehnică aparte – de cuțit – dovedește că este un artist matur ce creează o arhitectură superbă a naturii prezentă prin peisaje, flori, un talentat colorist implicat emoțional în fața spectacolului naturii. Octavia Crăciun – o scriitoare plină de sensibilitate, o personalitate complexă, a creat un volum dedicat fratelui său, prof. Alexandru Ionescu.

A rememorat cele mai importante și frumoase momente din viața școlii, a omului și a sufletului mare al fratelui, care s-a zbătut pentru împlinirea unui crez. Toate se datorează universului artistic al familiei din care aceștia provin și în special tatălui, muzician, scriitor, poet, profesor nevăzător Nicolae Ionescu, care a insuflat dragostea pentru frumos, pentru educație, pentru artă.

A mai vorbit prof. Ionel Pușcaș, care a vorbit despre colaborarea școlii noastre cu domnia sa, încercând prin susținerea sa să dea un sens aparte dezvoltării culturale și muzicale a tinerilor talentați. La final elevii Ștefănescu Diana, Caracaș Anastasia, Jurjan Ștefania, Stratu Mariela, Gherman Alexandru, Andrei Ayleen, Oprea Teodora, Boitan Maria, Scarlat Toma, Epure Maia, Stoican Ilinca, Popescu Anisia, Ștefănoiu Alexandra, Rădulescu Elisabeta Maria, Mazilu Matei, Albiță Mihaela, Cozma Andrei de la clasa profesorilor Octavia Crăciun, Alexandru Ionescu și Costel Zaharia, au susținut un frumos recital instrumental ce a încântat audiența. Întreaga activitate a avut drept scop acela de a servi cu dragoste și pasiune MUZICA și PICTURA, spre cunoașterea unui posibil mult dorit și trăit mesaj: „IUBIȚI ARTA!” Prof.Octavia Crăciun VIDEO : Constantin Ghiță

Distribuie

Lasă un comentariu

Top