UPDATE : CHEF LA ROMSILVA ! Directorul Direcției Silvice, Boariu Gheorghe Dan, acuzat că ar fi folosit skyjet-uri într-o arie protejata, Lacul Iezer

1

O petrecere a unor funcționari din cadrul Direcției Silvice Alba și Ocolului Silvic Alba Iulia a fost, brusc întreruptă de mai multe echipaje de poliție care au fost sesizate cu privire la comiterea unor fapte care contravin statutului Romsilva. Noi dezvăluiri ajung pe surse care susțin că la chefurile organizate la Cabana Iezer o parte dintre participanți se distrează cu skyjet-urile în cel mai mare lac de baraj natural pe calcare din România deși scăldatul, lansarea pe lac a oricăror ambarcațiuni sau pescuitul sunt interzise.

Aşadar în data de 10.08.2018 în urma unui apel la serviciul de urgență 112, un echipaj de Poliție din comuna Galda de Jos și un echipaj din cadrul Poliției Alba Iulia s-au deplasat în zona Lacului Iezer, unde au surprins mai mulți angajaţi Romsilva la o petrecere organizată, fără închirierea în prealabil a Cabanei sau a zonei care se află în proprietatea Ocolului Silvic Alba.

În sesizarea făcută se arată că în ziua cu pricina, mai multe persoane din cadrul Ocolului Silvic Alba Iulia, împreună cu directorul Direcției Silvice, Boariu Gheorghe Dan, s-au deplasat la Cabana Iezer în vederea organizării unor petreceri, Deplasarea făcându-se cu autoturismele instituțiilor. La fața locului au fost văzute un număr de 6 autoturisme înmatriculate în județul Sibiu și 4 în județul Alba, care aparțin Ocolului Silvic Alba și Direcției Silvice Alba.

De precizat este că în perioada sesizării, directorul Boariu Gheorghe Dan, cât și seful de Ocol din Alba Iulia, Lupșa Ioan, nu au fost găsiți în instituțiile pe care le conduc.

 Dan Boariu este de profesie inginer și este membru al PSD. Numirea lui în funcția de director al Direcției Silvice Alba a fost făcută în 15 februarie 2013, prin ordinul directorului, la acea vreme, al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva. Boariu a mai condus Direcţia Silvică în perioada 2001 – 2004. Ulterior, a fost numit la conducerea Ocolului Silvic Sebeş. Declarația de avere a domnului Boariu este una impresionantă acesta activând și în mediul privat ca director al unui fond de vânătoare din zona Blajului. (vezi: Declarație de avere Boariu Gheorghe Dan)

Nici șeful de Ocol din Alba Iulia nu stă rău la capitolul venituri, cel mai probabil a uitat să reactualizeze foaia de venituri. Acesta fiind și el activ în conducerea unor Asociații private (declarație de avere Lupsa Ioan)

Ce este de menționat că în mai multe cazuri oameni simpli au încercat să închirieze această cabană dar fără nici un rezultat. Oamenii spun că locul este pregătit mereu pentru oamenii de casă ai domnului director.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva funcţionează sub autoritatea Ministerului Apelor si Pădurilor și are ca scop gospodărirea durabila si unitara, in conformitate cu prevederile amenajamentelor silvice si ale normelor de regim silvic, a fondului forestier proprietate publică a Statului.

La nivelul Ocoalelor Silvice sunt cheltuite, anual sume imresionante pentru deconturi sau întreținerea unor locuri precum Cabana Iezer din județul Alba. Direcţia Silvică Alba administrează peste 100.000 de hectare de pădure aflată în proprietatea statului sau a unor primării din judeţ.

Distribuie

Un comentariu

Lasă un comentariu

Top