Un albaiulian, ambasadorul Transilvaniei la recepția dată cu ocazie Zilei Independenței Statelor Unite

0

Gruia BumbuGruia Ioan Bumbu, președinte al Romanian IVLP Alumni Association și președinte al Asociației Pakiv Romania, a participat , joi seara la recepția ce are loc la Ambasada Statelor Unite de la București, eveniment care marchează aniversarea Zilei Independenței.
Programarea cu două zile în avans față de Ziua Națională – 4 iulie, este legată de posibila participare la recepție a Secretarului general NATO, Jens Stoltenberg, aflat joi în vizită în Romania.
Klaus Iohannis a anunțat pe site-ul instituției prezidențiale că participă la recepția de la ambasadă.
Anul trecut recepția a fost organizată pe 3 iulie și a fost perturbată de o furtună.
Petrecerea are loc în grădina ambasadei Statelor Unite la Bucureşti,
Cu ocazia Zilei Independenței, însărcinatului cu afaceri al SUA ad-interim, Dean Thompson, a transmis urmatorul mesaj:
“Acum 239 de ani, părinții noștri fondatori au adoptat Declarația de Independență. Ei credeau că toți oamenii au fost creați egali, liberi să gândească, să se roage și să trăiască așa cum doresc, că destinul nostru nu va fi hotărât pentru noi, ci de către noi. Ei au întemeiat măreața noastră națiune pe principiile egalității și libertății.
Sărbătorim ziua de naștere a națiunii noastre la ambasadă cu câțiva dintre prietenii noștri români. Anul acesta celebrăm și 135 de ani de relații diplomatice bilaterale. Prietenia noastră se bazează pe valorile transatlantice pe care le împărtășim. Ne dorim ca toți românii să se bucure de pace și securitate, protejați de statul de drept, având la dispoziție mijloacele necesare pentru a prospera și pregătiți să profite de oportunitățile oferite de lumea din ce în ce mai globalizată în care trăim.
Vom explora toate oportunitățile de a ne uni eforturile cu ale românilor pentru a sprijini obiectivele noastre comune și prietenia din ce în ce mai profundă. Vom continua să colaborăm cu România pentru a garanta protejarea, consolidarea și păstrarea ideilor și instituțiilor democrației, libertății și egalității, nu doar acum, ci pentru toate generațiile viitoare.”gruia 1

Distribuie

Lasă un comentariu

Top