Supremația lui Hamilton, stopată în Italia. Pierre Gasly a câștigat cursa de la Monza

0

Invincibilitatea lui Hamilton în Marele Circ, a fost stopată duminică, în Italia, de către pilotul francez Pierre Gasly, cel care a și câștigat Marele Premiu din Italia, de pe circuitul de la Monza.

A fost cursă de coșmar pentru Hamilton, cel care îndemnat de inginerul de cursă, a intrat neregulamentar la boxe. Gafa l-a costat o penalizare de 10 secunde, care l-a dus pe Hamilton până pe ultimul loc.

A fost o cursă de coșmar și pentru scuderia Ferrari, ambele monoposturi abandonând în cursa de casă a italienilor.

Vettel a rezistat doar șapte tururi pe circuit, nevoit să abandoneze din cauza unor probleme la frâne. În turul 25, Ferrari a rămas și fără Leclerc. Monegascul a scăpat mașina de sub control la peste 200 km/h, s-a izbit de un parapet, imediat după ieșirea din virajul „Parabolica”, iar cursa a fost întreruptă. Pilotul a scăpat din fericire fără leziuni.

Din cauza accidentului în care a fost implicat Leclerc, cursa a fost întreruptă cu steag roșu. Imediat după ridicarea steagului roșu, clasamentul s-a dat complet peste cap. Hamilton și-a ispășit penalizarea și a ajuns în coada cursei.

Eforturile britanicului i-au adus o clasare în puncte – mai exact, locul 7 – dar atenția cursei s-a mutat pe lupta de la vârf. Plecat în cursă de pe locul 10, francezul Pierre Gasly, pilotul lui AlphaTauri, a profitat de haosul de pe circuit, a preluat conducerea și n-a mai cedat șefia până la final, în ciuda asalturilor lui Carlos Sainz (McLaren). Pe trei s – a clasat canadianul Lance Stroll de la Racing Point.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top