Și – a revenit Hamilton. Britanicul s – a impus în Marele Premiu al Toscanei

0

După weekendul trecut în care a ratat podiumul, campionul mondial Lewis Hamilton și – a luat revanșa duminică, în Marele Premiu al Toscanei – Mugello (Italia). Cursa a fost una presărată de incidente, nu mai puțin de opt piloți abandonând până la finalul cursei.

Cursa a fost neutralizată în două rânduri, cu steag roșu.

Lewis Hamilton a câștigat duminică, cursa cu numărul 90 din carieră.

Startul a fost perturbat de două accidente la distanţă de câteva tururi, organizatorii fiind nevoiţi să recurgă la oprirea cursei cu un steag roşu, potrivit Agerpres.

Primul incident a implicat mai multe monoposturi, printre care Red Bull-ul lui Max Verstappen, plecat din poziţia a treia. Olandezul a coborât vertiginos în clasament după câteva viraje. Francezul Pierre Gasly, locul 16 pe grilă, dar învingător surprinzător la Monza acum o săptămână, a ajuns prins ca într-un sandviş între Alfa Romeo a lui Kimi Raikkonen şi Romain Grosjean (Haas). Incidentul i-a împins pe Verstappen şi Gasly la abandon.

Aproape simultan, Sebastian Vettel (Ferrari) s-a lovit de MacLaren-ul lui Carlos Sainz. Germanul a reuşit însă să revină pe pistă după ce a trecut pe la standuri.

După opt tururi sub controlul safety car-ului, pe primul loc era Valtterri Bottas (Mercedes), care-l devansase pe coechipierul său Lewis Hamilton. În al 9-lea tur, când maşina de securitate se îndepărta, finlandezul a decis să nu accelereze, aşa cum regulamentul îi permitea. Rezultatul a fost o neînţelegere între piloţi, care a dus la abandonul lui Ocon, Latifi, Magnussen, Giovinazzi şi Sainz.

Cursa a mai fost întreruptă cu un steag roșu în turul 44, după ce Lance Stroll a ieșit în decor.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top