Se cere o anchetă la C.F.I.C Orăștie. Fapte GRAVE DE CORUPȚIE pun o pată neagră asupra polițiștilor

0

Din dorinţa de a realiza un material jurnalistic echilibrat si documentat făcând uz de prevederile legii 544 privind liberul acces la informații, publicația Opinia Transilvană a solicitat printr-o adresă scrisă Ministerului Afacerilor Interne și Direcției Generale Management Resurse Umane a M.A.I. un punct de vedere oficial privind scandalul de la C.F.I.C Orăștie.

sediul C.F.I.C. Orăștie


Publicația online Opinia Transilvană, a scris mai multe dezvăluiri bazate pe o serie de plângeri penale și mărturii ale unor persoane direct implicate în fapte de corupție. Așadar în materialele noastre am prezentat exemplul unui ofițer de poliție, R.E.A., care deși se pare că suferă de afecțiuni grave, incompatibile cu munca de polițist, contra unei sume de bani, aproximativ 10.000 de euro, a promovat pe un post la Centrul de Formare Inițială și Continuă al M.A.I din Orăștie. Menționăm că articolele noastre au fost completate de documente medicale, probe și indicii temeinice oferite chiar de personajul care a achitat aceste însemnate sume de bani.


Lipsa de reacție a autorităților competente în acest caz, indiferența față de suspiciunile rezonabile care planează asupra acestei instituții subordonate M.A.I. ne atrage atenția în privința corectitudinii desfășurărilor concursurilor organizate în vederea încadrării unor agenți și ofițeri de poliție.


Opinia Transilvană, solicită public Corpului de Control al M.A.I., și Direcției Generală Management Resurse Umane o anchetă internă și un răspuns oficial cu privire la eventualele fapte penale comise de personalul C.F.I.C. Orăștie. De asemenea considerăm că se impune și blocarea concursurilor organizate în acest moment pentru ocuparea a patru posturi de agenți și un post de ofițer. Sursele noastre confirmă că în acest moment se află în lucru un dosar la Direcția Națională Anticorupție – ST Alba Iulia privind modul în care se organizează aceste angajări.


Suntem rezervați la faptul că un personaj devenit ofițer de poliție prin infracționalitate va dovedi cinste, corectitudine, loialitate față de meseria de polițist.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top