Schimbări în conducerea Cuprumin Abrud. Dorel Tomuș preia funcția de director general

0

Surse din cadrul Ministerului Economiei vorbesc despre o nouă schimbare la conducerea societății Cuprumin Abrud.  Directorul general adjunct, Dorel Tomuș, va prelua conducerea companiei ca director general. Pentru moment Tomuș va îndeplini această funcție timp de patru luni, urmând cel mai probabil preluarea întregului mandat.

Consiliul de Administrație al Cupru Min SA Abrud, desfășurat la începutul acestei săptămâni, l-a desemnat pe Dorel Tomuș  în funcția de director general intermiar iar Gheorghe Chindriș își va relua funcția de director tehnic. Chindriș fiind cel ce a asigurat interimatul companiei de la demisia lui Nicolae Turdean.

În ultimul an, Cuprumin, a fost subiectul unor discuții de interes național după ce în 2017, compania din Abrud a semnat un contract de vânzare a concentratului de Cupru fără a asigura garanția financiară, cu compania chineză Merlion Resources.

În contractul încheiat între Cuprumin SA și Merlion Resources Holding Limited, această garanție de plată este transformată în avans pentru plata livrărilor lunare, fiind eliminat astfel orice mijloc de protecția sau asigurare financiară a vânzătorului pentru orice incident negativ în plata la scadență. O altă favoare importantă pentru cumpărător este că egalizările de preț nu sunt acoperite în avans deci Cuprumin rămâne fără protecție financiară. Președintele comisiei de licitație a fost Gheorghe Chindriș.

 

Distribuie

Lasă un comentariu

Top