Pe Surse : BOMBA care stă să explodeze în curtea PNL

0
DNA a lovit ieri la vârful PNL. Unul din cei mai titraţi prim-vicepreşedinţi ai partidului, Dan Motreanu, a fost pus sub acuzare şi pe numele său a început următirea penală pentru acuzaţii de corupţie.
liderii pnlDan Motreanu a fost la un moment dat unul din favoriţii la succesiunea lui Klaus Iohannis în fruntea partidului, acum din cauza noilor modificări la Statutul PNL în ce priveşte integritatea e la un pas să piardă toate funcţiile şi să aibă un viitor politic incert.
Numai că asta nu e totul. La un simplu calcul observăm din comunicarea DNA că în acest dosar de corupţie Dan Motreanu nu e ultimul şi că în curând alţi foşti sau actuali lideri vor vizita DNA-ul.

Cristinel Bîgiu, fost prefect şi şef de CJ Buzău şi preşedinte al PNL Buzău a cerut 1 milion de EURO şpagă. A primit-o. A ţiniu pentru el 300.000 EURO şi a dat lui George Scutaru, fost consilier prezidenţial şi fost şef al PNL Buzău suma de 170.000 EURO. I-a dat şi lui Dan Motreanu, deputat, prim-vicepreşedinte al PNL şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor suma de 250.000 EURO.

Rămân 280.000 de EURO daţi altor persoane. Cine ar fi acele persoane? Şefi de CJ? Parlamentari?… Tic tac. Tic Tac

Ce spune DNA:

În cursul anului 2008, o persoană cu funcție de conducere în administrația locală – denunțător în prezenta cauză – a pretins și primit de la o altă persoană suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acestuia din urmă în demersurile de punere în posesie cu suprafețe de teren aflate pe raza municipiului Buzău.

Din banii primiți, aproximativ 700.000 euro, conform unei înțelegeri anterioare, persoana denunțătoare i-a dat lui Scutaru George-Adrian, la data faptelor deputat și membru cu funcție de conducere într-un partid (inculpat în prezenta cauză) suma de 170.000 euro, iar suma de 250.000 euro i-a fost remisă lui Motreanu Dan Ștefan, ambele sume fiind date în același scop, respectiv pentru finanțarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale și generale) a candidaților partidului din care fac parte cele două persoane ultim menționate.Există date că proveniența și modul în care s-au obținut banii erau cunoscute exact de cei doi beneficiari ai sumelor de bani.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top