PĂDUREA, o pradă a șacalilor acoperiți de lege

0

Controalele polițiștilor împreună cu inspectorii silvici au cam dat peste cap planurile pădurarilor din Munții Apuseni. În ultima perioadă au fost făcute peste 100 de controale în teren, în depozite şi pe drumurile publice. Poliţiştii au aplicat peste 220 de amenzi şi au confiscat peste 100 de metri cubi de material lemnos. Iar problemele mafioților nu se vor opri aici, polițiștii nu se lasă intimidați și spun că controalele vor continua și vor cuprinde toate Ocoalele Silvice în care au fost sesizate probleme.


De cealaltă parte la Direcția Silvică Alba nervii sunt întinși la maxim. Nimeni nu știe ce va urma sau cum se pot acoperi.
După ce la Ocolul Silvic Blaj s-a decis extinderea controlului și în zona montană, după topirea zăpezii, directorul DS Alba a dispus și el un control tematic. Deși aceste controale erau necesare din doi în doi ani la OS Blaj nu au mai avut loc din 2015. De aici suspiciuni noi, inclusiv marcări ale arborilor cu țeavă și vopsea.


Și cum fiecare parte are informatorii săi, Gheorghe Boariu a fost pus, se pare, în temă cu ce urmează să se întâmple în ograda domniei sale.
Surse apropiate directorului DS Alba, spun că Boariu a avut de curând o întâlnire de taină la Ocna Sibiului cu doi procurori, prieteni ai acestuia, unul din Alba iar celălalt din Sibiu. Nu putem decât să bănuim subiectul discuției din” apele sărate”.


Nu înţelegem de ce este așa mare presiunea acestor controale în condițiile în care Boariu are” spatele asigurat” în persoana directorului general al ROMSILVA, Gheorghe Mihăilescu. Și aici o confirmă chiar domnia sa, când povestește apropiaților de chefurile de la Jidvei și Orlat, unde și-au propus împreună scopuri mărețe. Atingând și partea privată a acestei ramuri, adică firmele colaboratoare DS Alba, unii oameni de afaceri sunt hotărâți să iasă public să ceară chiar și o expertiză psihiatrică lui Gheorghe Dan Boariu. Aici nu ne băgăm dar așteptăm și noi informații.


Cert este că una peste alta situația este gravă. Am încercat la începutul anchetelor noastre să discutăm și cu Gheorghe Boariu care a pozat în bunul și corectul funcționar al statului care nu ştie și nu v-a permite vreodată vreo ilegalitate în cadrul direcției. Vă informăm noi domnule director că tăierile de pădure au luat-o razna în județul Alba. Cu ajutorul oamenilor dumneavoastră, corecți, au fost tăiați la ras munții întregi care încă nu au intrat în vizorul anchetatorilor. Vă invităm noi să vă arătăm cum arată anumite zone ale județului Alba. Pădurea tăiată nu o mai puteți acoperii în documente. Imaginile pe care le vedeți, nu sunt de pe internet sunt din pădurile de aici.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top