Nemulțumiri la Serviciul de Ambulanță Alba. Zeci de angajați UMILIȚI prin diminuari salariale

0

Situație critică la Serviciul de Ambulanță Alba după ce zeci de angajați s-au trezit cu salariile tăiate peste noapte. Oamenii sunt nemulțumiți că le-au fost diminuate veniturile din luna aprilie 2018 față de luna martie a acestui an.

Personalul operativ, medicii, asistenții medicali și ambulanțierii ai SAJ Alba au cerut printr-un protest spontan conducerii să li se aducă la cunoștință modul în care le-au fost calculate sporurile. Aceștia consideră că au fost nedreptățiți  dup ce le-au fost tăiate sporurile de la 100% la 12 % pentru zilele de sămbătă și duminică și de la 75% la 55 % (minimul care se putea acorda) penrtu condiții deosebit de periculoase . În acest mod un ambulațier este plătit cu 12 RON / tură iar un asistent medical cu 19 ron,  în timp de un medic primar primește 32 RON / tură. De menționat este că, persoane care își desfășoară activitatea în același compartiment sunt renumerate cu sporuri diferențiate.

Protestul celor de la Serviciul de Ambulanță Alba nu a afectat activitatea unității, însă angajații amenință că în cazul în care nu v-a fi găsită o soluție amiabilă de rezolvare a situației vor acționa în instanță Ministerul Sănătății pentru recuperarea drepturilor bănești.

 

Distribuie

Lasă un comentariu

Top