Negocierile pentru numirea viitorului premier, în impas. Discuțiile dintre PNL – PSD și UDMR, au fost miercuri, anulate

0

Negocierile dintre PNL, PSD și UDMR programate pentru a continua miercuri au fost anulate.

Florin Cîțu, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor au discutat anterior la Guvern, timp de aproximativ 30 de minute, fără a ajunge la un consens pe tema nominalizării premierului.

Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că liberalii ar urma să aibă o întrevedere în cursul serii, la vila Lac, cu președintele Klaus Iohannis.

Reamintim că PNL și PSD au votat în forurile statutare ca premierul să fie numit prin rotație de cele două partide, dar nu au căzut de acord cine va face prima nominalizare.

Decizia vine după o întâlnire fulger la Guvern între Florin Cîțu, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor. Liderii celor trei partide trebuiau să se întâlnească apoi, de la ora 16.00, pentru a pune la punct detaliile programului de guvernare și pentru a decide pe tema premierului.

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat la Parlament că întâlnirea s-a amânat pentru că „a existat o schimbare de program a colegilor de la PNL”. Grindeanu a mai spus că, cel mai probabil, întâlnirea va fi reprogramată. „În acest moment, mi-aș fi dorit ca azi să închidem discuțiile pe programul de guvernare”, a precizat Grindeanu.

Potrivit surselor citate, președintele Klaus Iohannis le-ar fi cerut liberalilor să vină cât mai repede cu o soluție în ceea ce privește propunerea de prim-ministru, susțin sursele citate.

În cursul zilei de miercuri, PNL și PSD au votat în forurile statutare ca premierul să fie numit prin rotație de cele două partide, dar nu au căzut de acord cine va face prima nominalizare.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top