Mircea Hava ar putea fi cercetat pentru ABUZ ÎN SERVICIU. Parchetul de pe langă Tribunalul Alba investighează modul în care primarul municipiului Alba Iulia utilizează o mașină destinată Poliției Locale

0

Parchetul de pe langă Tribunalul Alba investighează modul în care primarul municipiului Alba Iulia utilizează Volkswagenul Touareg (AB 10 WPA), mașina achiziționată pentru a-i servi Politiei locale pentru cazurile de interventii speciale.


Cazul este anchetat si de către Direcția Generală Anticorupție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne în urma unei interpelări făcute de Ioan Dîrzu, deputat în Parlamentul României.

La sfârșitul anului 2014 un autoturism în valoare  de aproximativ 70.000 euro a fost achiziționat  pentru Poliția locală din Alba Iulia și a ajuns autoturismul de serviciu a primarului Mircea Hava. Mașina respectivă trebuia, conform destinației, să patruleze prin oraș pentru liniștea si siguranța cetățenilor.  În momentul achiziției cererea era de un autovehicul cu utilizare specială – autospecială dotată cu rampă luminoasă și acustică, Stație portabilă și omologare RAR + montaj. Deci, o mașină de poliție cu toate dotările. Documentul principal în baza căruia s-a achiziționat autoturismul este întocmit de fapt de Poliția Locală Alba Iulia și conține toate cerințele tehnice și funcționale pentru o mașină cu destinație specială. Caietul de sarcini a fost avizat de șeful Poliției Locale și aprobat de primarul Mircea Hava.

De asemenea achiziția a fost făcută printr-o firmă de casă a primarului Mircea Hava.

Vezi documente : 

Distribuie

Lasă un comentariu

Top