Legea RADARELOR ASCUNSE inițiată de Florin Roman blocată de Comisia de Transporturi ! Aroganța deputatului PNL pare să fie o aberație

1

Supărat nevoie mare pe polițiștii de la rutieră, deputatul PNL, Florin Roman, a încercat să schimbe legea după bunul plac. Astfel că Roman a inițiat un proiect de lege prin care cerea interzicerea radarelor ”ascunse” în tufișuri. Deputatul PNL cerea ca toate contravențiile rutiere constatate de agenți rutieri pe mașini de poliție „ascunse în tufişuri” sau în locuri ilegale, să fie nule de drept! Poliţia rutieră uită de multe ori ca rolul său principal este de prevenţie” – a motivat Florin Roman necesitatea proiectului legislativ.

“Pentru că, atât prin cadrul normativ (Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice), cât şi prin atitudinea şi comportamentul lucrătorilor poliţiei rutiere nu se acordă niciun fel de atenţie prevenţiei apariţiei evenimentelor rutiere nedorite şi din dorinţa de a acorda lucrătorului de poliţie demnitatea şi respectulş cuvenit ca reprezentant al legii, propunem următoarele modificări ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice – constatarea contravenţiilor şi aplicare sancţiunilor să se facă direct de către poliţistul rutier, respectiv poliţistul de frontieră, care sunt obligaţi să poarte uniforme cu înscrisuri şi însemne distinctive”, se arată în expunerea de motive.

Senatul a adoptat proiectul de lege care prevede ca radarele rutiere să fie instalate doar pe mașinile care prezintă înscrisurile și însemnele distinctive ale Poliției, însă a primit aviz negativ din partea comisiei de transporturi.

” Din păcate, proiectul de lege privind interzicerea radarelor ascunse in tufisuri a primit un raport negativ din partea Comisiei de transporturi. Au fost 6 voturi pentru raport de adoptare și 7 împotriva. Voturile împotriva au venit din partea USR, a doi pesediști și a unui independent. Așadar, USR vrea in continuare ca polițiștii rutieri sa stea pitiți in tufisuri și sa facă planul de amenzi. Proiectul de lege a fost votat de Senat și a primit aviz favorabil de la toate comisiile! ” a scris Florin Roman pe pagina sa de facebook.

Surse din cadrul Poliției spun că proiectul inițiat de Roman ar fi o aberație.

Distribuie

Un comentariu

Lasă un comentariu

Top