Klaus Iohannis îl contrazice public pe Mircea Hava. Președintele spune NU impozitării Bisericii

1

Președintele Klaus Iohannis se opune ferm impozitării cultelor din România! Președintele spune că asta se poate lua în calcul duoar după ce vor fi retrocedate toate bunurile confiscate de stat.

Asta cu impozitarea e o chestiune care trebuie foarte bine judecată. Nu există o singură biserică în România. Biserica greco-catolică nu a primit nici până acum ceea ce îi aparține. Sunt alte biserici care de zeci de ani solicită să li se restituie ceea ce au avut. E o chestiune ce poate fi discutată, dar bine gândită, după ce se rezolvă problemele ce trenează de la Revoluție încoace. Să nu ne grăbim foarte tare în a veni cu o soluție.”, a spus Iohannis marți seara.

De cealaltă parte unul dintre principalii susținători ai președintelui și foarte apropiat acestuia,  primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, cere impozitarea Bisericii.

”E vorba de tot ce înseamnă avere, de tot ce înseamnă altă activitate, productivă, care există, legată de activitatea bisericii. E drept că și aici se pot face tot soiul de scheme care sunt în Grecia, banii care îi iau îi folosesc pentru săraci, să folosesc termenul acesta. Eu nu am nimic cu biserica. Cineva nu poate să-mi spună mie că am o problemă cu biserica pentru că de când sunt primar în Alba Iulia s-au construit atâtea biserici. Particip la tot și sunt creștin-ortodox. E vorba de normalitate. Până când România nu se va trezi la normalitate, până când de la Sfântu Petru în jos, toți vor răspunde pentru faptele lor, toți, și direct, până atunci, fără chestiuni, aprobări de la Parlament, până atunci vom avea aceste povești și voi care sunteți oameni tineri o să fiți contemporani la ele încă zeci de ani”-  a spus Mircea Hava, preluat de presa locală.

Distribuie

Un comentariu

  1. Atata timp cat se moare in spitalele din tara ca nu sant dotate si nu sunt medicamente,ca scolile sant cocine de porci cu toalete in curte este o crima sa finantezi bisericile cu bani de la buget iar despre inpozitarea lor DA trebuie inpozitate cum platesc toti taxe si inpoziete trebuie sa plateasca aceasta e normalitatea,dar traim in ROMANIA tara nimanui!!!!!!

Lasă un comentariu

Top