Ioan Dîrzu : Continuă procesul de creștere a pensiilor

0

Se anunţă o nouă mărire a pensiilor! Perioadele de studii și armata vor fi considerate vechime în muncă.

Guvernarea PSD-ALDE va adopta noi măsuri care vor  aduce mai mulţi bani în buzunarele pensionarilor, după cum urmează:

– Legea Pensiilor va fi pusă în dezbatere publică şi va fi votată la sfârșitul acestui an.

– La calculul vechimii se vor adăuga perioada stagiului militar, masteratul și facultatea care a fost făcută la cursuri de zi (licență), precum și doctoratul.

–  În primăvara anului viitor, pensiile vor crește din nou. Punctul de pensie va urca la 1.265, de la 1.100 cât e acum.

Toate acestea sunt posibile pentru că se văd deja efectele pozitive ale măsurilor adoptate până în acest moment:

• S-a redus deficitul la fondul de pensii la jumătate, mai exact cu 56,4%, ceea ce asigură bani suficient pentru pensiile aflate în plată dar şi pentru celelalte măsuri.

• 2 milioane de persoane în România pentru care nu fuseseră achitate contribuțiile sociale, sunt acum cu contribuţiile la zi.

În 2018 punctul de pensie este 1.100 lei, în 2019 punctul de pensie va fi 1.265 lei iar  în 2020 punctul de pensie va fi 1.775 lei. Vom continua corectarea disfuncțiilor din sistemul de pensii și totodată vom reduce deficitul bugetului asigurărilor sociale de stat prin eliminarea inechităților și îmbunătățirea colectării veniturilor.

Această creștere a pensiilor îi va avantaja nu doar pe pensionarii de astăzi, ci și pe salariații de astăzi – pensionarii de mâine, care vor fi încurajați să lucreze în România știind că la pensie vor avea un fond puternic finanțat, care să le asigure o bătrânețe liniștită.

La toate acestea trebuie să adăugăm și faptul că astăzi alocarea pentru pensii reprezintă sub 8% din PIB în România, în timp ce în restul Europei media este de 14%, motiv pentru care PSD nu se va opri cu politica de majorare a pensiilor.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top