Fabrica de Arme Cugir, lovită din INTERIOR. Miza PUCIȘTILOR este dezbinarea angajaților.

1

Lovitură de teatru la Fabrica de Arme Cugir. Surse din conducerea unității spun că ar fi vorba de un boicot intern, cu scopul de a sabota mișcarea sindicală a angajaților.
Dezbinarea oamenilor și scoaterea lor din sindicat ar semăna confuzie și dezorganizare, fapt care ar face ca Fabrica de Arme Cugir să devină vulnerabilă. În urmă cu aproximativ două luni, sub impulsul manipulării, a avut loc, un protest” spontan” organizat, iar activitatea a fost oprită. Livrările de armament din acea perioadă au fost puse în pericol.
” Desigur că ne afectează aceste opriri de activitate mai ales în punctele de foc ale fabricii. Sperăm să nu mai întâmpinăm astfel de situații neprevăzute, avem livrări de onorat și riscăm să întâmpinăm întârzieri.” –spunea atunci directorul general al unității, Nicolae Mihăilesc.
Situațiile de acest fel ar putea să urmeze în viitor mai ales că printre angajați au apărut cârcotași care au ca scop destabilizarea sindicatului Apărarea.
Contactat telefonic de reporterii noștri, liderul de sindicat, Ioan Neagu, nu a vrut să comenteze aceste acțiuni împotriva sindicatului, dar a ținut să precizeze faptul că membri sindicatului Apărarea, au fost și sunt reprezentați cu profesionalism pentru că acesta este și scopul organizației.


Situația tensionată din rândul angajaților FAC, este provocată chiar de un angajat din administrația Fabricii care în mai multe rânduri a fost cercetat de Comisia de Disciplină a unității.Sursele noastre spun că situația ar fi mult mai gravă deoarece este vorba de scurgeri de informații și dar prezentarea unor documente care au cu caracter secret. O altă organizație sindicală care să fie coordonată de oameni din exteriorul unității ar pune în pericol buna funcționare a Fabricii de Arme Cugir.

Uzina din Cugir a fost înfiinţată în 1799, în timpul Imperiului Habsburgic, sub denumirea de Fabrica de Fier şi Oţel.

În 2004, societatea s-a împărţit în Uzina Mecanică Cugir şi Fabrica de Arme.

Fabrica de arme Cugir are în prezent 900 de angajați și are ca obiect de activitate fabricarea de produse militare precum arme de infanterie, arme cu lunetă, mitraliere și altele.

Distribuie

Un comentariu

Lasă un comentariu

Top