Expoziție de ilustrații semnată de artistul Vali Petridean, organizată la Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba Iulia

0

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba organizează, în această perioadă, expoziția personală de ilustrații a artistului Vali Petridean, unul dintre cei mai importanți ilustratori români. Expoziția poate fi văzută în spațiul expozițional urban al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba sau on-line pe pagina de Facebook a instituție de cultură.

Născut la data de 30 aprilie 1978, în Făgăraș, Vali Petridean este considerat a fi unul dintre cei mai importanți ilustratori români. Absolvent al Liceului de Arte din Brașov, a studiat sculptură în cadrul Universității Naționale de Arte din București, unde a absolvit și un program de masterat. Cu o istorie de aproape 20 ani în publicitate, acesta a lucrat de-a lungul anilor ca graphic designer și ilustrator, art director, head of art și group creative, iar în prezent activează ca freelancer. Apreciat atât în România, cât și peste granițe, Vali Petridean a fost publicat de 2 ori în catalogul Lürzer.

Artistul este persoana din spatele ilustrațiilor unor volume de poezii semnate de autorii contemporani Iv cel Naiv sau Carmen Tiderle, precum și a altor cărți dintre care amintim Dănilă Prepeleac de Ion Creangă, publicată de editura Vellant. La acestea se adaugă și alte colaborări cu diferiți clienți printre care se numără companii românești și străine, dar și instituții publice.

Un artist versatil, Vali Petridean nu este doar un ilustrator de excepție, ci și membru al trupei Trip Manilla, fotograf și sculptor în lemn, reușind să activeze în toate acestea la un nivel ridicat profesional.

Ilustrațiile sale au fost expuse de la București – în cadrul Librăriei Cărturești, și nu numai – și până în Londra, unde a fost expus, alături de alți 5 ilustratori români, în cadrul expoziției „The Romanian Imaginarium – An illustrated introduction”.

Expoziția semnată de Vali Petridean este prezentă și în Alba Iulia, în spațiul expozițional urban al Centrului de Cultură” Augustin Bena”, din 21 mai 2021 până la mijlocul lunii iunie.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top