Drept la replică Miketi Lux – „Baronii importurilor protejați de ANSVSA ”

0

În vederea rectificării informațiilor legate de Miketi SRL din București, în articolul Baronii importurilor protejați de ANSVSA să păcălească STATUL și să introducă în țară cele mai mizerabile produse alimentare”, publicat pe site-ul www.opiniatransilvana.ro din data de 13.03.2019,redacția Opinia Transilvană face următoarele precizări:

MIKETI LUX SRL este o societate ce are ca obiect de activitate sortarea, ambalarea si distribuția ouălor, precum si activități de trade marketing.

Susținerile din cuprinsul articolului potrivit cărora „MIKETI LUX aduce oua din toata Europa, fără să conteze calitatea acestora, doar să fie ieftine, așa având trecere in Romania” sunt defăimătoare si necorespunzătoare realității.

Societatea distribuie oua din Romania, dar si din Europa, numai de la ferme care au certificate de calitate de conformitate cu standardul IFS (International Food Standard), standard care garantează distribuitorilor o mai bună selecție a furnizorilor, bazându-se pe capacitatea acestora de a realiza produse sigure, conforme specificațiilor contractuale şi cerințelor legale. Aceasta certificare presupune o multitudine de proceduri in scopul asigurării siguranței consumatorilor.  Standardul IFS este recunoscut la nivel internațional de GFSI (Global Food Safety Initiative), asociație internațională care promovează şi subliniază importanta siguranței alimentare de-a lungul întregului lanț de furnizori dar şi pe cele mai importante piețe mondiale.

Pe lângă standardul IFS, furnizorii din Europa de la care societatea importa bunuri au si certificate de calitate de conformitate cu standardul BRC (British Retail Consortium), standard care atestă calitatea, conformitatea legală şi siguranța produselor alimentare prin aplicarea sistemelor mixte de management al calității/produsului, de autocontrol igienic şi de bune practici de fabricare. Si acest standard este recunoscut în mod oficial de GFSI (Global Food Safety Initiative), care reprezintă una dintre cele mai importante asociatii internaționale în domeniul alimentar.

Totodată, societatea îndeplinește toate procedurile de high quality pentru a fi sigura de calitatea mărfii pe care o distribuie iar ouăle achiziționate de la toți furnizorii sunt supuse săptămânal unor analize la laboratoarele autorizate din Romania. Aceste analize se realizează tocmai pentru a ne asigura de prospețimea mărfii si de calitatea superioară a acesteia, în conformitate cu prevederile dispozițiilor legale în vigoare si cu standardele naționale si internaționale. Fiecare lot este supus unui autocontrol pentru prospețime. Toate acestea au scopul de a veni in interesul sănătății consumatorilor.

Marfa importată și distribuită de MIKETI LUX SRL nu este cumpărată la un preț mult mai mic decât prețul pieței ci este achiziționata si vândută la preturi competitive, raportat la calitatea superioara a mărfurilor distribuite, in avantajul consumatorului.

Susținerile din cuprinsul articolului potrivit cărora „MIKETI LUX are unda verde sa comercializeze produsele fără a fi controlate de inspectorii de la calitate” sunt false.

Astfel, societatea este verificata lunar de către ANSVSA (DSV) si periodic de către ANAF.

MIKETI LUX SRL nu are nicio „înțelegere” cu nicio instituție a statului ci, își desfășoară activitatea pe piață în mod legal, cu îndeplinirea tuturor obligațiilor legale,  în calitatea sa de distribuitor de ouă, respectând interesul superior al consumatorului.

Susținerile din cuprinsul articolului cu privire la subscrisa potrivit cărora, „Profitul îl externalizează, deci trage țeapă și statului român și consumatorului român. În timp ce statului român nu îi plătește nimic impozit pe profit, cetățenilor li se dă să mănânce toate mizeriile aruncate de restul statelor la preț de nimic, doar ca să scape de ele”, sunt nereale.

MIKETI LUX SRL își achita in mod integral si la termen obligațiile fiscale stabilite in sarcina sa. Precizam ca din anul 2016 pana in prezent societatea a achitat taxe si impozite in valoare de 5.835.000 lei, din care aproximativ 250.000 lei, reprezintă impozitul pe profit calculat pana la 31.12.2018.

In consecință, societatea achita atât impozitul pe profit cat si celelalte datorii la bugetul de stat în integralitate si nu își externalizează profitul, singurele plăți externe efectuate de aceasta fiind doar cele pentru a achita datoriile către furnizorii de marfă.

In ceea ce privește calitatea produselor distribuite de MIKETI LUX SRL, am precizat anterior ca societatea depune toate diligentele pentru a se asigura de calitatea superioară a acestora, în conformitate cu prevederile dispozițiilor legale în vigoare si cu standardele naționale si internaționale.

Afirmațiile din cuprinsul articolului date prin luarea în considerare a unor informații eronate din surse necredibile, cu ignorarea oricărui drept la replică al subscrisei și fără a se face o verificare măcar superficială asupra credibilității sursei cât și a veridicității susținerilor sunt nereale si de natură să prejudicieze interesele și imaginea MIKETI LUX SRL.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top