DOCUMENTE – Abuz în serviciu făcut de un fost primar protejat de Curtea de Conturi. Peste 500.000 de euro s-au scurs din bugetul Primăriei Sebeș din cauza unui raport ascuns

1

Un raport  al Curții de Conturi Alba făcut public în primele luni ale acestui an, legat de activitățile UATM Sebeș  ar fi putut scoate la iveală adevăruri ascunse, în mod voit , de către cei care au întocmit procesele verbale.

Inspectorii Curții de Conturi Alba au constatat că la  Primăria Sebeș nu s-au pus în aplicare, în totalitate, prevederile Sentinţei civile nr.1843/CAF/2014 pronunţată în Şedinţa publică din data de 17 decembrie 2014, prin care se constată nulitatea absolută a contractului de asociere în participaţiune nr.48/22057/08.08.2007, încheiat între Municipiul Sebeş şi SC Nichi Ardeal Construct SRL, având drept consecinţă faptul că terenul în cauză nu a fost preluat la UATM Sebeş şi nici nu a fost actualizat folosul de tras de la data de 7.12.2013 până la data controlului.

Rapoarte tendențioase care au ascuns vinovații.

Ce sa întâmplat de fapt ?

Într-un raport anterior al Curții de Conturi, se cerea Primăriei Sebeș, formarea unei comisii care să analizeze starea de fapt și să găsească  persoana care se face vinovată de producerea unui eventual prejudiciu adus bugetului local prin nulitatea contractului de asociere în participațiune cu SC Nichi Ardeal Construct SRL.

Acest raport trebuia prezentat primarului, la acea dată Mugurel Sârbu  ( n.r. 06.09.2010 ) , până în data de 21.09.2010.

IMG-20160817-WA001 poză 4

Oficial, acest raport a fost ținut secret  tocmai  pentru a ascunde vinovații,  în paralel, Primăria Municipiului Sebeș a acționat urgent  în judecată firma SC Nichi Ardeal Construct SRL,  pentru recuperarea unui prejudiciu inexistent,   invocând și un folos de tras, în baza nulității contractului.

O definiție clară a ”folosului de tras” spune că acesta de stabilește în urma unor termene stabilite în baza unui act juridic iar mai mult decât atât orice creanță trebuie să fie certă, lichidă și exigibilă. În cazul Primăriei Sebeș nu a existat niciodată o creanță și nu a existat vreun act juridic din care să rezulte un anumit beneficiu sau folos de tras.

Cine se face vinovat și de ce Curtea de Conturi dezinformează

După publicarea raportului Curții de Conturi,  reprezentanții SC  Nichi Ardeal Construct SRL au cerut instituției, conform legii, o copie după documentația prin care s-a stabilit prejudiciul invocat dar și cine se face vinovat de aceste aspecte. Au trecut luni de zile, cu siguranță vor trece și ani iar firma nu primește un răspuns la solicitarea făcută. Oare de ce ?

Mugurel Sarbu

Lanțul slăbiciunilor stă cam așa , fostul primar Mugurel Sârbu a fost găsit vinovat pentru toată tărășenia iar Curtea de Conturi a omis să facă public aceste aspecte ( vezi foto) , lăsând să se înțeleagă că firma respectivă a abuzat de bunăvoința Primăriei.

IMG-20160817-WA000

Conform legii Curtea de Conturi ar fi trebuit să sesizeze organele abilitate, urmând ca acestea să ia măsuri împotriva celui găsit vinovat.

Fostul primar Mugurel Sârbu, profitând de buna relație pe care o are cu președintele Curții de Conturi, Nicolae Văcăroiu a tras sforile învocând acest proces interminabil. Relația Sârbu – Văcăroiu – Curtea de Conturi este completată și în Justiție de un  domn judecător  care probabil nu a înțeles încă tagma acestei spețe.

În toți acești ani peste 500.000 de euro s-au scurs din bugetul local al Primăriei Sebeș. Cel mai grav este că vinovatul, Mugurel Sărbu continuă să joace un rol important printre cei care conduc destinele municipiului. Angajați ai Primăriei care sabotează acțiunile primarului, dau raportul  domnului Sărbu ori de câte ori este necesar.

 

 

Distribuie
Top