AUDIO : Mafia lemnului de foc pusă pe butuci. Cum se fac afaceri de milioane în numele cetățeanului

0

S-a terminat cu hoția pădurarilor specializați în afaceri cu lemn de foc – este mesajul ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș.

” Lemnul de foc s-a vândut undeva între 180 de lei și 220 de lei metrul, atenție, când ajunge acasă la cetățean, ba e 500 de lei, ba prin sud e vreo 700 de lei. Domne dar nu se poate din depozit de la 180, 220 la 500, 700 de lei, știți care era problema, problema este că o parte dintre pădurari, nu toți, au dezvoltat o infrastructură de transport, prin care se duce la cetățean și spune, rezolv eu, îți aduc eu lemne acasă. Și se duce ia în numele acelei persoane de la rampă cu 180 de lei și zice îmi pare rău e 500 de lei, numai cu atât ți-l pot aduce.” – a spus Ioan Deneș la Alba Iulia într-o întâlnire cu primarii din județul Alba.

Deși ministrul susține că există o problemă în sistem legată de jecmănirea cetățeanului, pădurarii cedează isteric când sunt criticați.

Este și cazul șefului de Ocol de la Alba Iulia, Ioan Lupșe, care nici în ruptul capului nu acceptă că știm adevărul despre această infrastructură de tip mafiot pe care a dezvoltat-o cu ajutorul funcției pe care o ocupă, interimar, fiind până la această oră.

Așa cum am mai prezentat, este cel puțin inacceptabil ca în condițiile în care România se confruntă cu o problemă în cazul lemnelor de foc, nu că ar fi, și pentru că pădurarii s-au organizat într-un sistem în care nu permit oamenilor să se atingă de ele, de la Ocolul Silvic Alba Iulia și Ocolul Silvic Abrud mai bine de 600 de MAȘINI de lemne să fie duse de două persoane, coincidență, apropiate interimarului de la Ocolul Silvic Alba Iulia.

600 de mașini, imaginați-vă că acest om nu este un MAFIOT. Este doar mânuța cu care șeful Direcției Silvice Alba își face treburile.

600 de mașini de lemn vândute în numele unor oameni care probabil nici nu știu că au achiziționat acest material. Vă imaginați unde poate să ducă ipocrizia? Sunt atât de bine acoperiți încât organele de cercetare penală nu se pot atinge de domniile lor. Dar fac afaceri în numele cetățenilor acestui județ.

Motivația lor este că noi suntem plătiți să scriem despre asta. Este justificarea perfectă în fața celor ce ar trebui să ia măsuri împotriva escrocilor. EI BINE NU SUNTEM PLĂTIȚI.

Nu, că domniile lor se cred șefii șefilor iar la beții se laudă că îl are la mână pe Hava ori pe Dîrzu, că cei doi tremură când îi văd.

Să știți domnilor că nici Hava, cum îi spuneți, sau Dîrzu, nici Rotar sau Necșulescu cu care vă lăudați, nu vă salvează… Și nici care credeți voi că ne plătește pe noi. Nu vă salvează nimeni, iar pasul să nu faceți PUȘCĂRIE, depinde doar de sesizarea organelor abilitate să facă astfel de demersuri . Asta e logica jocului, dacă vreți o explicație. Iar domnu LUPȘE să știți că nu ne-ați speriat așa cum vă lăudați la Feneș. Deloc. Să începem cu oile?

Probabil suntem considerați ipocriți dar nu ne putem abține când vedem că personaje care umilesc, în numele legii, sute de cetățeni, stau în picioare și mai au și aroganțe. Niște șpăgari care au urmărit de-a lungul carierei interesul propriu, nimic mai mult.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top