Alba Iulia, Blaj, Sebeș, Abrud și comuna Ciugud ies din carantină. Orașul Cugir rămâne în continuare în carantină

0

Municipiile Alba Iulia, Blaj, Sebeș, alături de orașul Abrud și comună Ciugud, vor ieși marți, din carantina zonală, impusă datorită creșterii numărului mare de cazuri raportat la numărul de locuitori.

Orașul Cugir, este singura localitate din județul Alba, care nu va ieși din carantina zonală, datorită faptului că la analiza de risc, orașul a înregistrat un total de 61 puncte.

Pentru a ieși din carantina zonală, impusă o localitate trebuie să îndeplinească la analizele de risc efectuate de INSP, un total 60 puncte.

Iar cele 5 localități din Alba: Alba Iulia, Blaj, Sebeș, alături de orașul Abrud și comună Ciugud, au îndeplinit criteriile pentru a ieși din carantină, după ce numărul de cazuri de COVID – 19 au scăzut.,

INSP a avizat favorabil propunerile DSP Alba cu privire la ridicarea carantinarii localităților Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Ciugud, Abrud, toate acestea înregistrând punctaje finale ale analizelor de risc de sub 60 de puncte. INSP nu a avizat măsura de ridicare a carantinarii orașului Cugir, analiza de risc având un punctaj de 61 de puncte. Reamintesc că decizia finală conform legii o ia CJSU.” a transmis directorul Direcției de Sănătate Publică Alba, Alexandru Sinea.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top