A fi sau a nu fi în Liga 1. Promovarea se decide azi

0

Duminică se dispută ultima etapă a play – off – uluI Ligii 2. Se vor disputa trei partide, toate având ca oră de disputare 18.30.

Cinci dintre cele șase formații angrenate în competiție păstrează șanse pentru promovarea directă sau pentru locul de baraj.

Liderul UŢA are, în continuare prima șansă la promovarea directă. Pentru a nu depinde de alt rezultat, trupa arădeană trebuie să câștige la Pitești sau să obțină un egal cu campionii FC Argeș. Indiferent care dintre aceste două opțiuni îndeplinește, UŢA încheie pe locul 1.

” Bătrâna Doamnă” poate ajunge însă din nou pe prima scenă după 12 ani și dacă pierde contra Argeșului, însă numai dacă CS Mioveni nu câștigă meciul cu Petrolul. Dacă UŢA pierde și CS Mioveni ia trei puncte, atunci echipa lui Laszlo Balint cade pe locul 3, caz în care vor merge la barajul de promovare, al treilea în ultimii 5 ani. În precedentele două a pierdut cu FC Voluntari, respectiv ACS Poli.

CS Mioveni pare să aibă o misiune ușoară în ultima etapă. Vine după două victorii consecutive obținute în deplasare (3-2 în derby-ul cu Campionii FC Argeș și 1-0 la Turris Oltul), iar în meciul decisiv întâlnește pe teren propriu Petrolul, singura echipă din play-off care nu mai are nicio șansă la promovare, deci nu mai are pentru ce luptă.

CS Mioveni încheie pe loc direct promovabil dacă bate Petrolul, dar are și varianta egalului sau înfrângerii, în anumite condiții.

La egal, are nevoie ca UŢA să câștige sau să obțină un punct la Pitești, iar o posibilă victorie a Turrisului cu Rapid nu o deranjează, fiindcă la egalitate de puncte cu teleormănenii Mioveniul stă mai bine la rezultatul direct.

La înfrângere, Mioveniul are nevoie ca UŢA să câștige la Pitești, iar Turris Oltul și Rapid să termine la egalitate. O victorie a Rapidului nu o avantajează, fiindcă s-ar afla la egalitate de puncte, ambele au rotunjire de puncte, au făcut 0-0 în meciul direct, iar la golaveraj giuleștenii vor sta mai bine, deși se vor clasa mai bine.

Campionii FC Argeș stă și ea la mâna ei în ultima etapă a play-off-ului, nedepinzând de rezultatele din celelalte două întâlniri. Cu o victorie pe teren propriu cu UŢA va egala echipa arădeană și o va depăși datorită rezultatului direct. Niciuna dintre ele nu a beneficiar de rotunjire la statul play-off-ului.

Argeșul are și varianta egalului pentru a ocupa locul 2 direct promovabil, însă îi trebuie o victorie a Petrolului la CS Mioveni, dar și o victorie sau o remiză a Rapidului cu Turris Oltul. Ori, dacă Mioveniul nu pierde, atunci alb-violeții vor termina pe 3 și merg la baraj. Tot la baraj merge și dacă Mioveniul pierde, iar Turris câștigă cu Rapid.

Dacă echipa lui Ionuț Badea pierde cu UŢA, atunci mai are șanse doar la locul de baraj. Trebuie însă ca Rapid și Turris Oltul să încheie la egalitate. Victoria oricăreia dintre acestea o scoate în afara podiumului pe Argeș.

În cazul celor de la Turris Oltul, aceștia pot promova direct doar dacă își vor câștiga meciul cu Rapid, însă, chiar și așa, au nevoie de anumite rezultate indirecte. Trebuie ca CS Mioveni să piardă cu Petrolul, iar Argeșul să obțină maximum un egal cu UŢA. Acestea sunt singurele variante.

Pentru a prinde locul de baraj, trupă din Turnu Măgurele are nevoie tot de victorie cu Rapid. Ar însemna însă ca CS Mioveni să nu piardă cu Petrolul sau Argeșul să obțină maximum un egal cu UŢA.

Chiar și cu o victorie cu Rapid, echipa lui Erik Lincar ar putea chiar să nu prindă nici măcar locul de baraj. Ar însemna ca atât CS Mioveni să câștige cu Petrolul, cât și Campionii FC Argeș să bată UŢA. E varianta cea mai horror pentru Turris Oltul.

În cazul giuleștenilor, singurul rezultat care le dă șanse este să bată Turris Oltul, ceea ce nu au reușit în precedentele trei întâlniri oficiale. Pe lângă asta, au nevoie de rezultate indirecte favorabile. Egalul nu ajută deloc.

Rapid poate prinde chiar locul 2 direct promovabil, dar are nevoie ca CS Mioveni să piardă cu Petrolul, iar UŢA să câștige la Pitești. E singura variantă.

Pentru ocuparea locului 3, de baraj, Rapid are două variante, bineînțeles, numai dacă își câștigă meciul cu Turris Oltul. CS Mioveni să piardă, iar Argeșul să obțină egal sau victorie. Ori, Mioveniul să câștige sau să facă egal, iar Argeșul să piardă.

Cele trei meciuri ale rundei sunt

FC ARGEȘ – UŢA

CS MIOVENI – PETROLUL PLOIEȘTI

RAPID BUCUREȘTI – TURRIS OLTUL TURNU MĂGURELE

Sursa Liga 2.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top