Un nou partid politic cu ideologii și principii patriotice a fost lansat oficial de un fost colonel SRI. Daniel Dragomir este inițiatorul ideii Roexit – ieșirea României din UE.

0

Fostul ofițer al SRI Daniel Dragomir a anunțat, duminică pe Facebook, înființarea Partidului Alianța Națională. Acesta a precizat că formațiunea este una care își fondează ideologia pe principii conservatoare și patriotice.

„Anunț astăzi înființarea Partidului Alianța Națională, care îi are ca fondatori pe Dan Chitic, Aurelian Popa și Lucian Dumitrașcu. Partidul Alianța Națională este o mișcare națională care își fondează ideologia pe principii patriotice, conservatoare, de respectare a tradițiilor și valorilor românești, pe sprijinirea capitalului autohton. Susțin această mișcare național-patriotică, ea fiind exprimarea politică a dezideratelor România 3.0”, a scris Daniel Dragomir, duminică pe Facebook.

Dragomir a adăugat că pe 24 ianuarie va fi organizată o conferință de lansare a noii formațiuni, unde va fi prezentat și programul politic.

Potrivit site-ului oficial al noului partid, obiectivele principale ale formațiunii sunt „Distrugerea statului paralel și tragerea la răspundere a tuturor celor care au comis abuzuri împotriva românilor; Aducerea instituțiilor de forță în matca lor constituțională și respectarea voinței cetățenilor în fața oricăror influențe ale cercurilor de interese din țară și din exterior; Redarea demnității și afirmarea suveranității țării prin punerea românilor pe primul loc în orice demers politic; Afirmarea voinței suverane a intereselor românilor în Uniunea Europeană”.

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a anunțat, în decembrie 2017, lansarea platformei civice România 3.0, cu ajutorul căreia și-a propus crearea unor strategii prin care România să-şi poată redobândi demnitatea naţională.

Partidul Alianța Națională apare în contextul în care 2019 este an electoral, în luna mai având loc alegerile europarlamentare, iar cele prezidențiale spre finalul anului.

Daniel Dragomir, fost colonel SRI condamnat în primă instanță pentru corupție, este inițiatorul ideii Roexit – ieșirea României din UE. Potrivit presei centrale acesta are peste 160 de articole dedicate în Sputnik. Printre apelativele folosite de propaganda rusă la adresa lui se numără ”intelectual independent”, ”vedeta dezbaterii”, ”omul care a avut curaj să devoaleze combinaţiile statului paralel”.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top