Simona Halep și Sorana Cârstea, eliminate în optimi la Australian Open

0

Simona Halep și Sorana Cârstea, au fost eliminate luni, în optimile de finală de la Australian Open.

Fosta număr unu mondial Simona Halep, a fost pierdut în fața franțuzoaicei Alize Cornet, numărul 61 WTA, în trei seturi, scor 4-6, 6-3, 4-6.

Partida a durat două ore și 35 de minute.

Nivelul din primul set a fost unul excelent. Simona și-a pierdut prima serviciul, dar a făcut rebreak. Apoi, Cornet a făcut 5-3 și a servit pentru set, însă Simona a revenit cu un nou rebreak. Totuși, ulterior și-a pierdut iar serviciul și franțuzoaica a câștigat setul, în timp ce sportiva noastră era deranjată de căldura excesivă.

Simona a început setul secund cu un break, dar Cornet a făcut un rebreak rapid. Simona a fost însă mult mai precisă la retur, a făcut patru breakuri și a dus astfel meciul în set decisiv.

În ultimul set s-a mers cap la cap până în game-ul cu numărul șapte, când Cornet a făcut break, și, după ce a ratat două mingi de meci la retur, a închis partida cu serviciul excelent.

Pentru calificarea în optimile de finală la Australian Open, Simona Halep va primi va primi un cec în valoare de 328.000 de dolari și 240 de puncte în clasamentul WTA de simplu.

După Simona Halep, și a doua româncă rămasă în cursă la Australian Open, Sorana Cârstea, a fost eliminată în optimile de finală ale turneului de la Antipozi.

Sorana Cârstea a fost învinsă în optimi, de poloneza Iga Swiatek, locul 9 WTA, cu scorul de 5-7, 6-3, 6-3, după o partidă care a durat două ore și 28 de minute.

Sorana a jucat foarte bine, în fața numărului 9 mondial, câștigând primul set, cu 7 – 5.

Poloneza a servit însă mai bine în setul secund, în timp ce Sorana a început să greșească mai mult și astfel meciul a ajuns în decisiv.

În setul decisiv, un moment important a fost în game-ul numărul 4, când Sorana a ratat patru mingi de break. Imediat, poloneza a făcut break ea, dar Sorana a revenit și a egalat la trei. Totuși, Sorana nu a mai putut rezista pe final de meci și a fost eliminată.

Sorana Cârstea va urca 7 poziții în clasamentul mondial, iar pentru calificarea în optimile de finală la Australian Open, românca va primi primi un cec în valoare de $328.000 şi 240 de puncte WTA.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top