Sebeș – micul burg care se prăbușește în nostalgie. Lipsa de perspective și atitudinea meschină a primarului împiedică orice dezvoltare a orașului

0

Orașul Sebeș a câștigat în ultimii ani admirația multor șefi de administrații locale din întreaga țară. Bine poziționat, micul burg săsesc a adunat în jurul său investitori serioși, formând un pol economic important pentru Europa. Acest fapt nu se datorează în vreun fel edililor care s-au perindat pe jilțul primăriei Sebeș. Deși, chiar dacă unora ne este greu să recunoaștem cel mai activ primar a fost Mugurel Sârbu. Cu bune și cu rele în urma acestuia a rămas ceva.

În condițiile în care rata șomajului înregistrează cele mai mici cote, orașul Sebeș este parcă blestemat. Plin de asistați social și fără un lider cu perspective, micul burg se prăbușește în nostalgie.

Purtând metehnele foștilor primari, ultimul ales al Sebeșului, Dorin Nistor, se pare că bate pasul pe loc. Singurele proiecte clare pe care municipiul Sebeș le-a avut în ultimul an sunt câteva ieșiri culturale (aici nu se pot controla banii)  și niște flori aruncate pe marginea drumului. Nimic concret, nici un proiect de urbanism, un proiect de dezvoltare, un proiect de integrare socială… nimic. Când și-a dat seama că nu poate cumpăra toată presa, edilul din Sebeș și-a creat propriul aparat de PR, care ere misiunea de a împacheta frumos golăniile făcute din scaunul de lider al sebeșenilor.

De la datorii personale, achitate din bani publici și până la abuz în serviciu, fapte prezentate cu dovezi și de colegii din presa locală, Dorin Nistor se încăpățânează să ne arate că dacă ești cu sistemul, rămâi intangibil. Vă rog să mă iertați, sunt singurul care vede asta? Sunt singurul care văd că pe Dorin Nistor îl doare la patină de un raport al Curții de Conturi prin care se arată că nu dă doi bani pe sebeșeni?

Ultima porcărie pe care Nistor a fost în stare să o facă, a fost să-și plătească omul care în timpul campaniei electorale s-a ocupat de partea de comunicare online și social media, cu un contract baban, prin achiziție directă, ce vizează construcția unui nou web site al Primăriei Sebeș cu 34.000 de lei, arată o anchetă făcută de colegii de la alba24.

Așadar, după un an de mandat Dorin Nistor nu a dovedit nimic, decât că este un oportunist iar proiectul Sebeș nu rămâne decât un mare balon de săpun. Această luptă aprigă pentru imaginea personală a primarului nu face decât să omoare orice perspectivă de dezvoltare a orașului.

 

 

 

Distribuie

Lasă un comentariu

Top