Se înmulțesc viperele în județul Alba. Autoritățile locale și sanitare  au luat masuri pentru aprovizionarea spitalelor cu ser antiviperin.

0

Ca urmare a semnalării repetate a prezenței viperelor în tot mai multe zone din județul Alba, autoritățile locale și sanitare  au luat masuri pentru aprovizionarea spitalelor cu ser antiviperin.

Instituția Prefectului – Județul Alba a solicitat Direcției de Sănătate Publică Alba să întreprindă măsurile necesare pentru asigurarea dozelor de vaccin antiviperin la spitalele din județul nostru.

În prezent dețin aceste vaccinuri, spitalele din Abrud, Cîmpeni, Alba Iulia și Sebeș, urmând ca în viitorul apropiat să se suplimenteze dozele cu ser antiviperin.

”Intenția noastră a vizat  achiziționarea de urgență a  acestor vaccinuri pentru a trata cu promptitudine și cu competență eventualele cazuri de mușcătură de vipera” a precizat prefectul Dănuț Emil Hălălai.

Pentru a evita mușcătura de viperă, se recomandă ca turiștii să poarte bocanci de munte, chiar dacă temperatura este ridicată. Persoanele nu trebuie sa poarte șlapi sau pantofi sport și de asemenea trebuie sa privească atent către zona in care urmează să pășească. În zonele cu vegetație înaltă turiștii trebuie sa lovească tufele cu un băț, pentru a alunga viperele care s-ar putea afla în zonă.
În cazul unei mușcături de viperă, care se prezintă ca doua întepături la distanta de 3-4 milimetri distanța, trebuie să sunați la 112 si să încercați să aspirați cat mai mult din sângele prezent, prin stoarcere sau prin folosirea unei seringi tăiate care poate fi folosita ca instrument de vacuumare. Victima trebuie să stea cat mai liniștită, să nu se miște, pentru a evita răspândirea veninului in corp și să aștepte sosirea personalului calificat.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top