Polițiști din toate structurile vor fi la datorie de sărbători!

0

Peste 150 de poliţişti ai IPJ Alba vor acţiona, zilnic, în dispozitivul de ordine şi siguranţă publică, pentru ca sărbătoarea Crăciunului să fie petrecută în condiţii de linişte şi siguranţă.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor fi la datorie, în serviciul comunităţii, în perioada Crăciunului, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

Peste 150 de poliţişti, vor acţiona zilnic pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi vor interveni rapid la sesizările privind comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor, 100 sunt de la structurile de ordine publică, 30 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Pentru desfăşurarea activităţilor de menţinere a ordinii şi liniştii publice, a celor de prevenire a evenimentelor rutiere negative şi asigurare a fluenţei traficului rutier, poliţiştii vor folosi – zilnic, 70 de autospeciale şi 12 aparate de monitorizare a traficului şi înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

Pentru prevenirea evenimentelor negative, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, recomandă:

Când sunteţi la cumpărături, evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar şi nu vă lăsaţi bunurile de valoare (borsetă, servietă) în căruciorul pentru cumpărături. Fiţi atenţi la portofel şi poşetă.

Depozitaţi cumpărăturile în portbagaj şi nu lăsaţi la vedere bunuri de valoare, precum aparatură GPS, telefoane mobile, borsete sau serviete.

Evitaţi discuţiile în contradictoriu cu persoane necunoscute sau în stare de ebrietate şi să nu ripostaţi la agresivitatea lor verbală.

Ocoliţi grupurile de persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau cele care manifestă un comportament agresiv!

Atunci când aţi fost martorii unor manifestări violente, anunţaţi imediat Poliţia!

Dacă aveţi de făcut deplasări cu autoturismul, adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic şi nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare.

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice şi folosiţi centura de siguranţă.

În caz de nevoie, nu ezitaţi să apelaţi numărul de urgenţă 112.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top