PE BANII STATULUI : Ce calități manageriale ar recomanda un lider de sindicat să participe la un Târg de Armament în LAS VEGAS ?

1

În perioada 22-27 ianuarie 2018 la Las Vegas, în SUA, se desfășoară Târgul de Armament, un târg de specialitate, devenit tradiție și la care participă firme din toată lumea. Nu este doar o simplă expoziție de armament la care se expun ultimele realizări în domeniul dar și un prilej de discuții, dezbateri de specialitate și mai ales încheieri de contract.

De o bună perioadă de timp la acest târg au fost invitate și firmele cugirene de profil, reprezentate de persoane cu funcții de conducere, specialiști în domeniu sau persoane cu funcție de decizie tehnică și administrativă. Calitatea acestor specialiști permițându-le să sesizeze tendințele de dezvoltare în domeniu, oportunitatea de a se ancora la piața concurențială.

La Fabrica de Arme Cugir au fost nominalizați pentru a participa și în acest an, directorul general și directorul general adjunct. Surpriză mare pentru majoritatea angajaților a fost specialistul care a completat această delegație, reprezentantul salariaților, adică liderul de sindicat al Fabricii.

Nu știm pe ce criterii s-a făcut această adăugire. Putem presupune și putem face ipoteze. Când delegației formată din doi specialiști I se adaugă al treilea, credem că se dorește creșterea valorii prin numărul de specialiști. Din păcate ipoteza nu e susținută de realitate pentru că domnia sa a ales a se recalifica profesional absolvind o facultate cu ușile larg deschise, cu profil economic, ceia ce îi permite să ocupe un post de salariat, potrivit nevoilor sale.

Angajat fiind, ales în organele executive de conducere ale sindicatului, beneficiază de reducerea programului lunar de lucru (art. 35 Legea 62/2011 a dialogului social), acest timp fiind dedicate muncii sindicale. Nu știm dacă angajatorul, adică Statul, îi plătește și acest timp. Restul cât rămâne, liderul ștampilează cu ștampila CFP (Control Financiar Preventiv) bonurile de material, pentru această muncă, fiind bineînțeles retribuit. Pentru munca sindicală, ar putea și ar trebui să întrebe lucrătorii de la sablaj cu nisip uscat, condițiile lor de muncă meritând atenția funcției sindicale.

Ioan Neagu – lider Sindicatul Apărarea

Având în vedere această sumară prezentare a profilului profesional al domnului Neagu Ioan, ne întrebăm pentru ce a fost ales să completeze delegația cu prezența sa, deoarece capacitatea de a acorda expertiză economic celor doi directori, este zero.
Rămâne o altă întrebare, dacă domnul Neagu Ioan este un mare și bun cunoscător și vorbitor de limba engleză și face pe translatorul pentru cei doi directori. Din păcate din CV-ul dânsului nu reiese acest aspect.

Și atunci ce caută la Las Vegas?
Noi credem că nimic din ce știe și ce poate nu îl califică să fie prezent pe banii firmei la Las Vegas. Prietenii liderului de sindicat de la Uzina de Arme din Cugir ne-au confirmat totuși că domnia sa ar avea o mică plăcere ascunsă care îi justifică vizita din Vegas.

Distribuie

Un comentariu

Lasă un comentariu

Top