Novak Djokovic îl surclasează pe Rafael Nadal în finală de la Melbourne şi intră în istorie, cu şapte trofee la Australian Open

0

Novak Djokovic, locul 1 ATP, a câştigat a şaptea oară Australian Open, după ce l-a învins, cu scorul de 6-3, 6-2, 6-3, pe Rafael Nadal, locul 2 ATP. Djokovic a câştigat al 28-lea meci din cele 53 jucate împotriva lui Nadal.

Djokovic a ajuns la 15 turnee de Grand Şlam câştigate, dintre care trei la rând. El s-a mai impus la Melbourne în 2008, 2011, 2012, 2013, 2015 şi 2016, şi a devenit cel mai titrat tenismen din istorie în Australia, depăşindu-i pe Roger Federer, care a câştigat de şase ori, ultima dată anul trecut, şi pe Roy Emerson, tot cu şase trofee. Dacă se impune și la Roland Garros 2019, devine pentru a doua oară deținător en-titre al tuturor trofeelor de Grand Şlam, record pe care îl deținea deja.


Sârbul a servit extrem de bine în primul set, pierzând doar un punct din cele jucate pe propriul serviciu şi a profitat de faptul că Nadal nu a găsit soluţii şi a câştigat primul set în doar 37 de minute cu 6-3. Setul secund a fost asemănător. Nadal a dat semne de revenire în setul al treilea, a avut o şansă de break, la 3-2 pentru Djokovic, însă sârbul a servit foarte bine, a mai reuşit un break şi a reuşit să închidă meciul în doar două ore şi şase minute, 6-3, 6-2, 6-3.


“Aş vrea să-i întorc favorul lui Rafa şi să îl felicit pentru aceste săptămâni. În mod evident a fost un meci dificil în această seară, dar ai revenit după o accidentare care te-a ţinut departe de turnee. Le arăţi colegilor şi tinerilor jucători de tenis din întreaga lume ce înseamnă cu adevărat spiritul de luptă. Încerc să reflectez asupra ultimelor 12 luni. Am avut operaţia exact acum 12 luni şi acum mă aflu în faţa voastră cu acest trofeu uimitor. Sunt fără cuvinte. Aş vrea să îmi salut familia, soţia, fiul Ştefan şi fiica Tara. Sper că s-au uitat, cel puţin asta mi-au spus înainte de meci. Trofeele sunt şi mai speciale când am pe cineva atât de drag şi special pentru mine cu care să împărtăşesc. Ei sunt cei mai dragi oameni de pe această planetă şi îi iubesc foarte mult. Vreau să le mulţumesc pentru iubirea şi suportul lor necondiţionate. Bonza! A ripper! Sunt câteva cuvinte din argoul australian pe care le-am învăţat zilele acestea. Vă mulţumesc pentru că faceţi acest turneu tot mai bun în fiecare an!” A spus liderul mondial la festivitatea de premiere.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top