Municipiul Blaj, orașul Cugir, și comuna Ciugud ies din carantină.

0

Municipiul Blaj, orașul Cugir și comuna Ciugud, ies din carantina zonală, luni noaptea, datorită scăderii constante a numărului de cazuri de coronavirus.

Cele trei localități din județul Alba, au fost în carantină zonală pentru o perioadă de 14 zile, iar datorită creșterii numărului de infecții cu COVID – 19, autorităţile au decis prelungirea carantinării zonale a acestora, cu încă 7 zile.

Măsura ieșirii din carantină, va intra în vigoare de luni noaptea, iar de mâine dimineață, oamenii pot ieşi din case fără declaraţie ori adeverinţa.

Decizia a fost luată de autorități după ce incidența cazurilor de COVID-19 a scăzut la 5,48 la mia de locuitori, pentru municipiul Blaj, 4,83 pentru orașul Cugir și 3,37 pentru comună Ciugud.

„DSP Alba a întocmit analizele de risc, care au fost trimise la INSP, au fost primite de la INSP pentru trei localități, Cugir, Blaj și Ciugud, unde incidența a scăzut foarte mult, a fost acceptată propunerea de ridicare a carantinei”, a anunţat, luni, prefectul judeţului Alba, Nicolae Albu.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top