Lovitură puternică pentru Primăria Sebeș din partea Verzilor. Preşedintele Partidului Verde Alba, Nicolaie Matei, ATACĂ modul şi contextul în care a fost desfăşurată şi organizată o dezbatere publică.

0

    Primăria municipiului Sebeş este chemată în judecată de către preşedintele Partidului Verde Alba, Nicolaie Matei, care este și consilier local.

     Cauza aflată pe rol ce va fi judecată mercuri, 18 martie și are la baza modul şi contextul în care a fost desfăşurată şi organizată dezbaterea publică intitulată  „CONSULTARE PUBLICĂ CU PRIVIRE LA CALITATEA AERULUI DIN SEBEŞ” ce a avut loc în data de 9 martie.

      Acţiunea în instanţă iniţiată de către preşedintele Partidului Verde Alba, Nicolaie Matei, solicită anularea dezbaterii în cauză şi reluarea acesteia din mai multe motive.

„Dezbaterea publică are drept scop:

•  obținerea unor informații suplimentare privind impactul activității (poluării aerului în cazul de fată) asupra populației din zonă, bunurilor proprii sau de care beneficiază în comun. Limitarea accesului la o dezbatere publică este interzis, ori în cazul de fata aceasta limitare a fost evidentă şi sugerata, din cauza panicii create de comunicate oficiale date inclusiv de către Primăria municipiului Sebeş…

  Primăria Sebeş a anunţat public, cu puţin timp înaintea începerii dezbaterii publice ca „Primăria Municipiului Sebeș anunță toți cetățenii interesați că evenimentul a fost avizat favorabil de Direcția de Sănătate Publică Alba, cu mențiunea că întrunește un risc scăzut, dar organizarea să nu exclude riscul apariției și propagării transmiterii infecției.” Indirect o sugestie că ar fi mai sănătos să stăm acasă…”

În acelaşi document, preşedintele Partidului Verde Alba, Nicolaie Matei, atrage atenţia că:

… fundamentarea unei posibile decizii luate de către autoritatea pentru protecția mediului, APM Alba, privind reglementarea şi obţinerea unei noi Autorizaţii Integrate de Mediu acordată firmei producătoare de formaldehida S.C. KRONOCHEM SEBEŞ S.A. prezente la eveniment, pe baza Dezbaterii Publice pe care o contest, este nefirească şi forţată. Scopul dezbaterii în cauză a fost viciat din cauza unei absenţe masive şi motivate…”

 Printr-o adresă ulterioară adresată tuturor instituţiilor participante la Dezbaterea Publică contestată, (respectiv DSP Alba, APM Alba, Comisariatul gărzii de Mediu Alba, Primăria şi C.L. Sebeş) Matei, solicita a se lua toate măsurile legale până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a Acţiunii Judecătoreşti, stopând orice posibilă decizie fundamentată pe dezbaterea publică în cauză. Documentul a fost adresat inclusiv forurilor europene, (Consiliului European, Comisiei Europene, Parlamentului European).

Bătălia de la Sebeş, pentru un aer curat, capăta cu această ocazie, noi valențe europene.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top