LECŢIA CONSERVATION CARPATHIA ŞI VIOLA VON CRAMON: Cum să duci de nas 82 de europarlamentari

1

un material realizat împreună cu Nostra Silva

Europarlamentarul german Viola von Cramon-Taubadel a iniţiat un apel adresat Comisiei Europene pentru “acţiuni imediate” de salvare a pădurilor României.

Viola von Cramon, în acest comunicat, acuză România că dezastrul din păduri a atins “proporţii inimaginabile“, conservaţioniştii estimând un volum tăiat ilegal de 80 milioane metri cubi în ultimii ani, ceea ce a produs “daune masive biodiversităţii“.

Scrisoarea, publicată pe 11 noiembrie 2020, a fost asumată de alţi 82 europarlamentari, patru dintre ei din România (Vlad Botoş, Nicolae Ştefănuţă, Ramona Strugariu – USR – PLUS şi Victor Negrescu – PSD).

Europarlamentarii au invocat “încălcări masive” ale regimului Siturilor Natura 2000 şi a Siturilor UNESCO, generate de “lăcomie nemiloasă şi corupţie generalizată“. Se arată că şi ulterior deschiderii procedurii de infrigement împotriva României, la 12 februarie 2020, “mii de hectare au fost distruse“.

Miza adevărată o descoperim în pagina 2 a scrisorii, în paragraful în care Viola von Cramon îi păcăleşte pe ceilalţi 82 de europarlamentari în încercarea de spăla imaginea prietenilor miliardari din Conservation Carpathia.

Astfel, cu toţii îşi exprimă “profunda îngrijorare cu privire la campaniile de calomniere şi defăimare lansate de Nostra Silva împotriva organizaţiilor civice, campanii distribuite de televiziunile din România“, dând exemplul Fundaţiei Conservation Carpathia al cărei proiect în Munţii Făgăraş “a fost atacat puternic“.

În final se solicită Comisiei Europene “să stea alături de cei care luptă” pentru salvarea pădurilor din România. Evident, printre rânduri, înţelegem că vârful de lance al celor care luptă este Fundaţia Conservation Carpathia…

Dar cum s-a ajuns la aceast apel al celor 83 de europarlamentari?

Să înţelegem că toţi privesc emisiunile televiziunilor din România? Sau că au văzut şi înţeles această emisiune de la Antena 3? Să pricepem că au citit articolele Nostra Silva şi le-au interpretat drept o campanie de calomniere şi defăimare a miliardarilor care cumpără Munţii Făgăraş? S-au informat, la primă mână, despre “proporţiile inimaginabile” ale dezastrului din România?

Ar fi fost bun un astfel de interes şi o informare directă despre acest subiect, însă răspunsul este mult mai simplu şi îl găsim în următoarea fotografie:

În mijloc, europarlamentarul german Viola von Cramon-Taubadel, flancată de Barbara Promberger Furpass şi Christoph Franz Johannes Promberger, directorii Fundaţiei Conservation Carpathia.

Niciunul din ceilalţi 82 de europarlamentari nu cunoaşte în mod direct cazul Conservation Carpathia şi au crezut-o, pe cuvânt, pe colega lor, Viola von Cramon, care le-a relatat exclusiv ceea ce au informat-o partenerii ei, familia Promberger, alături de care a petrecut un “tur de vară” în România, în urma căruia a rezultat acest podcast.

Ne întrebăm, în mod legitim, dacă şi europarlamentarul Viola von Cramon a beneficiat de aceleaşi plimbări cu elicopterul, pe banii Conservation Carpathia, după modelul fostului ministru al mediului, Cristina Paşca Palmer?

Iată cum, prin lobbyul familiei Promberger şi al miliardarilor de la Conservation Carpathia, România este, încă o dată, ţinta unei campanii de dezinformare la nivelul Comisiei Europene.

Dezinformare care a ţintit, în mod special, şi Nostra Silva – Federaţia Proprietarilor de Păduri şi Păşuni din România.

Adresăm, în mod deschis, o serie de întrebări celor 83 de parlamentari semnatari ai apelului către Comisia Europeană:

  • În ce sistem de drept european aducerea la cunoştinţa publicului a unor hotărâri judecătoreşti prin care Fundaţia Conservation Carpathia şi Christoph Franz Johannes Promberger au fost obligaţi să plătească 50.000 lei daune morale Nostra Silva şi av. Bogdan Ioan Tudor Todoran reprezintă o “campanie de calomniere şi defăimare” îndreptată împotriva miliardarilor ce şi-au propus să cumpere Munţii Făgăraş?
  • Cele două hotărâri definitive ale Judecătoriei Câmpulung (aici şi aici), prin care s-a stabilit că miliardarii Conservation Carpathia au cumpărat ilegal drepturi în Obştea Moşnenilor Rucăreni reprezintă tot o “campanie de calomniere şi defăimare“?
  • Are loc în România o conspiraţie a autorităţii judecătoreşti, a justiţiei, împotriva Fundaţiei Conservation Carpathia şi a miliardarilor care finanţează acapararea terenurilor în România?

Tot legitim, concluzionăm că apelul europarlamentarilor este un atac la adresa proprietăţii private şi publice din România, drept de proprietate ce este exercitat cu o “lăcomie nemiloasă” şi prin “corupţie generalizată“.

Un atac ce-l are ca model pe Lenin, după care proprietarii de imobile sunt “persoane a căror profesie este trȃndăvia” (Lenin, Imperialismul, stadiul cel mai înalt al capitalismului, Editura Partidului Comunist Romȃn, Bucureşti, 1945, pagina 122). Mai nou, apud Viola von Cramon şi consorţii, profesia proprietarilor de păduri din România (inclusiv a proprietarului Statul Român) este lăcomia şi corupţia.

Un atac ce va înceta numai atunci când românii nu vor mai fi proprietari pe teritoriul României, ci miliardarii “miloşi” de la Conservation Carpathia…

Distribuie

Un comentariu

Lasă un comentariu

Top