Judoka Alexandru Sibișan (CS Unirea Alba Iulia), medalie de bronz la Gimnaziada din Franța

0

Elev al Liceului cu Program Sportiv și judoka legitimat la CS Unirea Alba Iulia, Alexandru Sibișan, a obținut un rezultat extraordinar la Gimnaziada Normandy din Franța – competiție sportivă școlară internațională.

Acesta s-a clasat pe locul 3 după ce a câștigat meciuri extrem de dificile, disputate cu sportivi din Algeria și Turcia.

Alexandru Sibișan a luptat cu sportivi internaționali extrem de bine pregătiți, reconfirmându-și astfel forma extrem de bună pe care o are. Sibișan demonstrează că reușește să câștige medalii importante și în afara granițelor, nu doar la competițiile naționale.

Alexandru Sibișan este component al lotului național de judo și sportiv cu dublă legitimare CS Unirea Alba Iulia (director Daniela Moșneag) și CSM Pitești. Este elev al Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia (director Mateica Daniela).

Antrenorii secției de judo sunt profesorii Alin Dinu și Cristian Dinu.

La Gimnaziada Normandy din Franța, desfășurată săptămâna trecută, Sibișan a reprezentat România la categoria 90 de kilograme.

A avut primul meci cu un sportiv din Kazahstan, pe care l-a pierdut în ”golden score” după 6 minute la shido (penalizare).

În recalificare, Sibișan s-a întâlnit cu un judoka din Algeria, pe care l-a învins prin procedeul ippon. Lupta pentru medalia de bronz a câștigat-o în fața unui sportiv din Turcia (tot prin ippon).

Distribuie

Lasă un comentariu

Top