Miercuri,ora 19:00, partidă amicală România – Belarus

0

Echipa națională a României va întâlni cu începere de la ora 19:00, pe stadionul “Ilie Oană”, din Ploiești, într – o partidă amicală reprezentativa Belarusului.

Partidă va începe la ora 19.00 și va fi transmisă în direct la PRO X.

Acest meci are ca scop o pregătire mai bună a naționalei României înaintea celor două meciuri din Liga Națiunilor, cu Norvegia și cu Irlanda de Nord.

De partea cealaltă, Belarus vine după două rezultate pozitive, 2-0 cu Kazahstan și 2-2 în Lituania. Elevii lui Mikhail Markhel conduc grupa 4 din UEFA Nations League C, după primele patru runde. Bielorușii s-au deplasat în România fără cel mai valoros jucător, fundașul central Aleksandr Martynovich. Cotat la două milioane de euro, potrivit Transfermarkt, fotbalistul de 33 de ani evoluează la Krasnodar.

Ultimele două confruntări directe s-au disputat în preliminariile pentru EURO 2012 și s-au încheiat la egalitate, 0-0 la Minsk și 2-2 la București. Belarus nu s-a impus niciodată în fața României, “tricolorii” având în palmares trei victorii.

Belarus ocupă locul 90 în clasamentul FIFA. A pierdut semifinala play-off-ului pentru EURO 2020 în Georgia, 0-1.

După acest amical, România va întâlni, la 15 noiembrie, reprezentativa Norvegiei (Arena Naţională, Bucureşti) şi în 18 noiembrie, selecţionata Irlandei de Nord (Belfast), în Liga Naţiunilor.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top