Jandarmii din Alba au aplicat 183 pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară

0

În cursul săptămânii trecute jandarmii albaiulieni, au continuat acțiunile de prevenire și combatere a infecției cu coronavirus.

Jandarmi au verificat magazine, mijloace de transport în comun, terase, piețe, gări, autogări, centre comerciale și zone aglomerate. Pentru neregulile constate jandarmii au aplicat 183 amenzi contravenționale.

Pe timpul misiunilor executate în vederea verificării respectării măsurilor impuse prin Legea nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au fost verificate de către jandarmi mai multe zone aglomerate, printre care parcuri, terase, mijloace de transport în comun și autogări, restaurante și spaţii de cazare.

În perioada 05.01. – 12.01.2021, au fost aplicate 183 de sancțiuni contravenționale, sub formă de avertisment, pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară împotriva COVID-19.

Sub coordonarea Instituției Prefectului- Judeţului Alba, acțiunile vor continua și în perioada următoare, iar scopul acestora este unul preventiv și de informare a cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de protecție sanitară.

Pentru a evita creșterea numărului de infectări și a îmbolnăvirilor, facem apel la cetățeni să respecte cu strictețe prevederile ok legale incidente și să semnaleze cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară fie direct echipajelor de jandarmerie, fie prin apel la TelVerde 0800 800 165.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top