INVITAT LA OPINIE – Andrei Nicolae Popa : Cotoiul mort numit “pensii speciale tăiate”, odată pus pe masă în plină stare de urgenţă, poate arunca România şi sistemul public în aer.

0

autor : Andrei Nicolae Popa

Indiferent cărei categorii de persoane i se aplică tăierea, toate cele vizate se vor pensiona în masă anticipat, pentru a beneficia de legea mai favorabilă. Adică o să avem o hemoragie de criză de personal în acele ramuri. Şi ce personal? Păi cel mai calificat, mai experimentat, cu vechime, că ăla îndeplineşte şi condiţiile.

Ne putem trezi că, în plină epidemie de Coronavirus, să avem plecaţi din sistem nu doar personal diplomatic sau înalţi funcţionari publici pensionaţi, ci şi militari, poliţişti şi magistraţi.

Vă readuc aminte că, după modificarea bazei de calcul a pensiilor de serviciu militare de acum 3 ani, statul roman a pierdut mii de ofiţeri superiori de poliţie, armată şi servicii de informaţii, activitatea Poliţiei Române a fost paralizată iar MAI a fost nevoit să recruteze poliţişti cu 6 luni de şcoală.

Vă atrag atenţia că, odată cu instituirea stării de urgenţă, mii de dosare sunt blocate pe rolul instanţelor iar situaţia pare a reveni la zi abia prin decembrie 2021. Dacă mai pleacă din sistem şi câteva zeci sau sute de magistraţi, uitaţi de statul de drept, pentru că actul de justiţie va fi un lux şi o cursă a răbdării.

Dacă politicienii sunt dispuşi să sacrifice absolut tot doar pentru că alţi oligofreni să le mai dea 2-3 voturi în plus, mânaţi desigur de ură proletara şi de complexul de inferioritate profesională, atunci să se taie toate pensiile de serviciu.

De asemenea, dacă politicienii fac jocul electoratului proletar, să bage la puşcărie şi medicii care îşi dau acum demisia, ca să vedeţi apoi cum o să plece şi cei care rămân, doar din ambiţie. Apropo, nicio lege nu poate să suspende dreptul omului de a acţiona în stare de necesitate (art. 20 C. Pen.).

Şi dacă tot suntem şi proşti şi populişti, să deschidem şi bisericile, să facă slujba, că se apropie Paştele şi aşa e creştineşte, să aprindem toţi, unii lângă alţii, lumina sfântă.

Şi după ce facem toate astea, şi se alege praful de noi toţi, să mai rămână sper cineva, ca să scrie pentru istorie ce lideri politici bolnavi au avut romanii, că nu i-a omorât COVID-ul pe cât i-a omorât prostia şi populismul.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top