Investiții MAJORE în MODERNIZAREA Cupru Min Abrud.

0

Anul 2019 a fost favorabil pentru titularul licenţei de exploatare a celui mai mare zăcământ de cupru din România, Cupru Min SA Abrud. Compania a investit 6 milioane de euro  pentru repunerea în funcțiune a unei linii de măcinare a minereului de cupru.

În doar 6 luni, lucrările au ajuns la un stadiu de finalizare de cca. 65% (fundațiile morilor, grupurile de acționare, coroane de antrenare, benzi transportoare, blindaje, clădire automatizare, etc).

Directorul general al companiei, Dorel Tomuș, spune că investițiile vor fi finalizate în cel mai scurt timp iar  în paralel, vor fi demarate alte investiții pentru modernizarea totală a unității.

Cupru Min a finalizat și montarea conductei de transport a emulsiei de var, la stația de neutralizare de la Iazul Valea Șesei. Conducta modernizată colectează acum pârâurile Steregoi și Cuibarul. Ca urmare apele reziduale deversate în iazul de decantare se află sub un control continuu.

Explotarea minieră din Apuseni a încheiat anul acesta un contract cu compania românească Ronefer pentru vânzarea a aproximativ 45.000 de tone de concentrat de cupru pe o perioadă de 12 luni. Cupru Min exploatează zăcământul de la Roşia Poieni, unde se află 60% din rezervele de cupru ale României.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top