Iată 5 sfaturi de care TREBUIE să ții cont atunci când îți alegi mobila din casă!

0

Alegerea mobilei pentru casă poate fi o experiență stresantă. Căminul este un adevărat refugiu pentru orice om, motiv pentru care acesta trebuie să fie mulțumit de aspectul spațiului său. Dacă și tu ești tentat să-ți amenajezi sau să-ți renovezi locuința, cu siguranță cauți idei cât mai originale, care să corespundă personalității și stilului tău de viață. 

Preferi stilul minimalist sau pe cel boem? Poate fi dificil să îți dai seama care te definește, însă vestea bună este că niciunul nu este greșit atunci când vine vorba despre design interior. Totuși, puțin ajutor nu strică niciodată, prin urmare, dacă dai click aici, o să găsești foarte multe idei și sfaturi utile pentru a-ți transforma casa în spațiul intim pe care ți-l dorești.

Iată 5 sfaturi utile pentru amenajarea casei:

  1. Decide cum vrei să te simți

Înainte de a alege mobilierul pentru casă, mai întâi întreabă-te cum vrei să te simți în fiecare încăpere. Vrei să ai un living confortabil? Un dormitor ideal pentru relaxare? O bucătărie fresh? Pentru fiecare dintre aceste sentimente există culori, texturi și forme aferente. Identifică-le și, astfel, vei reduce foarte mult căutările.

Astfel, dacă dorești ca living-ul să-ți ofere o senzație plăcută de confort, optează pentru țesături moi, culori calde și lămpi cu lumină blândă. În schimb, dacă preferi stilul minimalist, alege piese de mobilier cu linii simple, pe care le poți evidenția cu câteva accesorii de metal sau marmură, fără a aglomera spațiul.

  1. Construiește în jurul unui obiect central

Nu lua în calcul ideea că totul trebuie să fie perfect. În schimb, concentrează-te pe găsirea pieselor pe care le iubești cu adevărat. Una statement, precum un covor deosebit, într-o culoare vibrantă, poate fi elementul care face diferența, așadar, amenajează încăperea avându-l pe el în centrul atenției. Astfel, alegerile ulterioare vor fi mult mai ușoare.

  1. Joacă-te cu nuanțele

Culoare poate schimba foarte mult un spațiu. Asocierea unor nuanțe neutre, precum alb, bej sau maro, cu cele strălucitoare dă un aer modern oricărei încăperi. Cele calde, precum galben, roșu și portocaliu, denotă confort și intimitate, în timp ce unele reci, precum albastru și verde, sunt ideale pentru relaxare.

Fii atent la paleta de culori, căci aceasta poate îmbunătăți sau chiar strica decorul. Tot ceea ce trebuie să ai în vedere este menținerea unui echilibru între nuanțele puternice și cele light.

  1. Găsește variante inteligente de depozitare

Dă impresia de spațiu generos, adăugând piese elegante de depozitare. Caută un dulap modern, cu care să “umpli” un singur perete și rafturi pe care să poți aranja stive de cărți, fotografii, flori, ceasuri ori antichități atrăgătoare. Dacă vei utiliza cutii mici de depozitare, vei avea și mai mult loc și, din punct de vedere estetic, rezultatul va fi unul deosebit.

  1. Alege țesăturile potrivite

Căutarea unor țesături unice oferă un plus de stil unei încăperi. De exemplu, un living va arăta mult mai chic cu un mobilier din piele decât cu unul tapițat, de aceea nu trebuie să subestimezi niciodată puterea unei canapele din punct de vedere al designului interior. Este probabil cea mai folosită piesă, pe lângă patul din dormitor. Dacă le preferi totuși pe cele textile și vrei să experimentezi cu diverse texturi, alege un model din catifea, pentru că este foarte stylish.

Există nenumărate direcții în care poți merge atunci când alegi mobilierul pentru casă. Însă, pentru a-ți ușura alegerea, este recomandat să ții cont de sfaturile de mai sus și vei vedea ca experiența va deveni mult mai plăcută!

Sursa foto: shutterstock.com

Distribuie

Lasă un comentariu

Top