Grevă spontană într-o Primărie din Maramureș. Edilul a scos angajații instituției în fața sediului pentru a bloca o executare silită

0

Situație inedită pentru Primăria unui oraș din Maramureș. Deoarece primarul din Borșa, Timiş Ion Sorin, refuză să pună în executare o hotărâre irevocabilă din anul 2004, s-a ajuns la poprirea conturilor. Penalitățile au ajuns la 1.000.000 lei și în fiecare zi în care hotărârea nu este respectată se mai adaugă 1000 lei.

Din septembrie angajații Primăriei Borșa nu își vor mai primi salariile. Trezoreria Vișeu de Sus a mai permis timp de 3 luni plată utilităților, însă din 25 august nu va mai opera nicio o plată, inclusiv salariile angajaților. Consilierilor locali le-a fost prezentată situația dar au reacționat sfidător, fără să ia vreo măsură pentru a se efectua plata penalităților în vederea deblocării conturilor Orașului Borșa.

Pentru a crea o diversiune și a nu duce la bun sfârșit punerea în aplicare a hotărârii judecătorești, Timiş Ion Sorin, primarul din Borșa a cerut angajaților Primăriei să recurgă la proteste de intimidare. Miercuri, 16 august, funcționarii şi-au părăsit birourile şi, timp de aproximativ două ore, au stat în faţa instituţiei în semn de protest.

Situația a început în anul 2000 când mai mulţi borşeni s-au asociat formând Composesoratul Borşa şi au solicitat retrocedarea a 17.000 de hectare de pădure. Acțiunea reprezentanților Composesoratului vine pe fondul unei dispute, pe care membrii acestuia o au cu autoritatea locală, legate de retrocedarea suprafețelor de păduri. (sursa foto: ziarMM)

VIDEO – MAFIA LEMNULUI din Borșa doborâtă de acțiunile NOSTRA SILVA. Reacţii violente ale interpusului lui Frank Timis şi ale reprezentantului Statului Român şi RNP Romsilva

Distribuie

Lasă un comentariu

Top