Frăția lemnului și sunetul circularelor intangibile în fața AUTORITĂȚILOR ! Deținătorii de gatere fac legea în comunele Apusenilor

1

Frăția lemnului și sunetul circularelor pun în continuare stăpânire pe comunele Munților Apuseni. Liniștea familiilor este perturbată de zgomotul asurzitor al tăietorilor de lemne, fără ca vreo autoritate competentă să îndrăznească să se sesizeze.

Mai mulți oameni din Sohodol, județul Alba încearcă de luni de zile să expună autorităților situația disperată în care se află.

O altă familie din Gura Sohodol s-a gândit să își deschidă o afacere, se pare destul de profitabilă, fără să țină cont de autorizațiile necesare unei astfel de activități. Afaceriștii și-au montat în curtea casei aparate de debitat lemnul, lipite exact de casa vecinului.

 ” În momentul în care acestea sunt în funcţiune produc foarte mult zgomot şi praf, lucru care ne împiedică să ieşim în curte sau să ne păstrăm ritmul de viaţa zilnic. Deranjul produs este imposibil de descris în cuvinte. Am încercat în nenumărate rânduri să discutăm cu aceştia în privinţa mutării aparatelor, dar, din păcate, nu am reuşit să ajungem la un punct comun, motiv pentru care am întocmit o reclamaţie la Gardă de Mediu şi la Primăria comunei pentru a reuşi să remediem problema.” – ne-au povestit oamenii disperați

Direcția de Sănătate publică recunoaște printr-o adresă că nu există autorizație pentru astfel de activitate și chiar au cerut firmei să nu mai lucreze până la mutarea aparaturii la minim 50 de metri de casa vecinilor, însă proprietarii gaterului au rămas indiferenți la solicitările autorităților.

SCAN_20170830_130211573         SCAN_20170830_132916735

Tot în acest caz într-o solicitare de sprijin adresată adresată Primăriei Sohodol, răspunsul este evaziv fără să țină însă cont de lege care spune că astfel de activități presupune existența unor spații de descărcare/depozitare/încărcare pentru mărfurile achiziționate/comercializate en-gross și generează un trafic ce incomodează.

Vecinii firmei care deține gaterul în Gura Sohodol trec zilnic prin clipe de coșmar și se pare că nici o autoritate nu face demersuri pentru a împiedica această situație. Lucrurile au degenerate iar tăietorii de lemne au prins curaj și au trecut la amenințări și intimidări.

Distribuie

Un comentariu

Lasă un comentariu

Top