Foto: Acțiuni de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19, derulate de polițiștii din Alba, în zonele aglomerate din municipiu

0

Sâmbătă și duminică, polițiștii din Alba, au efectuat verificări în zonele aglomerate, societăți comerciale, mijloace de transport în comun și autogări.

Tot în cadrul acţiunilor, care se derulează în context pandemic, oamenii legii au verificat 1.908 persoane aflate în carantină și 2.388 de persoane aflate în izolare.

Comunicat IPJ Alba:

În ultimele 48 de ore, au fost verificate 1.908 persoane aflate în carantină, 2.388 aflate în izolare și au fost organizate 22 de acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 606 persoane. Alte 75 de persoane au fost verificate în cadrul altor activități în contextul pandemiei.

Au fost controlate 33 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 61 de terase, restaurante, fastfood-uri și 118 mijloace de transport, din care 38 mijloace de transport în comun.

În paralel, au continuat activitățile informativ – preventive, fiind vizate zonele aglomerate cum ar fi piețele, autogările, mijloacele de transport în comun și stațiile de autobuz.

O astfel de acțiune informativ – preventivă a avut loc azi, 17 octombrie, în talciocul din Alba Iulia. Cetățenii au fost informați în legătură cu regulile pe care trebuie să le respecte, pentru a-și proteja sănătatea și au fost îndemnați la adoptarea unei conduite responsabile, în folosul propriei sănătăți și a celor din jur.

Celor care nu aveau asupra lor măști de protecție sanitară, le-au fost oferite.

La acțiune au participat și jandarmii.

Reamintim cetățenilor faptul că în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, pentru a participa la anumite activități, persoanele fizice sunt obligate să facă dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS COV 2, prin intermediul certificatelor digitale ale Uniuni Europene.

Restricții sunt instituite și în ceea ce privește organizarea și participarea la competiții sportive, activități cultural – artistice, spectacole, evenimente private, cursuri, conferințe sau adunări publice precum și cu privire la accesul în restaurante, cafenele, terase, baruri, cluburi, săli de jocuri, etc.

Purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise.
Stimați cetățeni, abordarea constantă a unei conduite preventive responsabile, de către fiecare persoană, este esențială pentru a limita riscul de infectare și transmitere către apropiați!

Distribuie

Lasă un comentariu

Top