DNA Alba a dispus trimitea în judecată, în stare de arest preventiv a inculpatului OPRIȘ FLORIN, șef birou în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Hunedoara

1

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 450/VIII/3 din 5 mai 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată,în stare de arest preventiv, a inculpatului OPRIȘ FLORIN, la data faptelor șef birou în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), centrul local Hunedoara, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de:

— luare de mită,

— trafic de influență

și în stare de libertate a inculpatei

ANGHEL ANCA, concubina primului, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de complicitate la luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 15 februarie 2017, inculpatul Opriș Florin, în calitatea menționată mai sus, a pretins de la un fermier (martor în cauză), suma de 50.000 lei (reprezentând o parte din fondurile nerambursabile primite de acesta din urmă).

În schimbul acestor bani, inculpatul Opriș Florin a lăsat să se creadă că are influență asupra primarului comunei de domiciliu a fermierului, pentru a-l determina să-i suplimenteze martorului pășunea închiriată cu o suprafață de teren mult mai mare decât cea pe care o primise inițial.

La data de 26 aprilie 2017, inculpatul a pretins de la același fermier suma de 25.000 lei, amintindu-i că l-a ajutat la momentul efectuării, în cursul anului 2015, a unui control pe teren. Totodată inculpatul i-a spus martorului că-l va ajuta în continuare cu soluționarea cererilor pe care acesta le va depune la APIA Centrul Local Hunedoara.

În data de 4 mai 2017, în contextul menționat mai sus, inculpatul a primit de la martorul respectiv, prin intermediul inculpatei Anghel Anca, suma de 25.000 lei, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Hunedoara, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Distribuie

Un comentariu

Lasă un comentariu

Top