Diana Maria Sima, singurul candidat judecător de pe raza Curții de Apel Alba Iulia la alegerile pentru noul CSM. Proiectul judecătoarei este axat pe nevoile colegilor magistrați.

4

Diana Sima

Diana Maria Sima, judecător al Secţiei penale a Tribunalului Alba candidează pentru demnitatea de membru în viitorul Consiliu Superior al Magistraturii.

Proiectul judecătoarei din Alba Iulia este  centrat pe nevoile şi aspteptarile colegilor din instanțe.

Maria Sima este judecătoarea care a achitat-o în revizuire pe Viorica Vişan – femeia ţinută ani de zile în puşcărie pentru o crimă pe care n-a comis-o, în urma unei condamnări strâmbe dispuse de un complet suprem. Conform portalului Lumea Justiției din acel complet   făcea parte și actualul președinte CSM, judecătorul Mircea Aron.

sima

Diana Maria Sima are o experienţă de 19 ani în magistratură. În ultimii 14 ani a activat ca judecător la tribunal, iar în perioada 2003-2011, a condus Secţia penală a Tribunalului Alba.Este judecător specializat în soluţionarea cauzelor penale cu minori şi infracţiuni la regimul drepturilor de  proprietate intelectuală și de criminalitate organizată (trafic de persoane, trafic de droguri) și infracțuni de corupție.

În paralel cu activitatea de magistrat, a optat pentru alte specializări în ştiinţe militare şi intelligence, fiind autoarea mai multor articole în aceste domenii. Între 2012 şi 2015, Diana Maria Sima a urmat cursuri doctorale de informaţii şi securitate naţională în cadrul Universitarii Naţionale de Apărare „Carol I” din Bucureşti. Anul acesta, a obţinut doctoratul cu teza „Protecţia juridică a mediului natural – Dimensiune a securităţii naţionale şi internaţionale”, sub îndrumarea colonelului prof. Univ. Dr. Constantin Iordache.

Principalele obiective pe care judecătoarea de la Tribunalul Alba şi le propune spre îndeplinire în timpul mandatului sunt:

Promovarea principiilor independenţei şi integrităţii în interiorul şi exteriorul sistemului judiciar cu consecinţa refacerii încrederii cetăţenilor în justiţie şi în judecători; Consolidarea rolului constituţional al Consiliului Superior al Magistraturii, acela de garant al independenţei sistemului judiciar; Măsuri pentru o mai buna organizare a activităţii instanţelor: mărirea schemelor de personal prin propuneri temeinic fundamentate pentru finanţarea sistemului judiciar, ceea ce va conduce la reducerea numărului de dosare alocat unui judecător şi la creşterea calităţii hotărârilor judecătoreşti; Măsuri sporite de pază şi protecţie în instante; Dezvoltarea carierei magistraţilor şi a grefierilor; Creşterea calităţii hotărârilor judecătoreşti; Respectarea drepturilor omului în procedurile judiciare; Centrarea şi pe componentă umană a sistemului judiciar şi nu doar pe indicatorii de performanţă sau alte date statistice.

 

Competitia în care a intrat magistratul din Alba Iulia este cea mai acerbă , 5 judecători pe loc, 10 persoane se luptă pentru a-i înlocui in viitorul CSM pe actualii membri Mona Lisa Neagoe și Norel Popescu.

Tribunale

 

Diana Maria Sima (Tribunalul Alba)

Gabriela Baltag (Tribunalul Neamț)

Roxana Andriescu (TMB)

Evelina Mirela Oprina (Tribunalul Ilfov)

Dorin Danci (Tribunalul Maramureș)

Adina Elvira Ghita (Tribunalul Dolj)

Madalina Elena Vladu-Crevon (Tribunalul Gorj)

Mariana Varga (Tribunalul Argeș)

Dragos Constantin Popoiag (Tribunalul Dambovița)

Lacramioara Axinte (Tribunalul Botoșani)

Curtea de Apel Alba Iulia nu a mai avut un reprezentant în Consiliul Superior al Magistraturii de la plecarea fostului președinte al CSM, Iulian Gâlcă.

 

 

 Citiți intergal proiectul de candidatura al judecatoarei Diana Maria Sima proiect csm

Distribuie

4 comentarii

  1. dobrescu cornelius ioan în

    O nesimtita….te rog sa imi spui cu ce nas porti roba aia ? Spune-mi cata mita ai luat de mi-ai condamnat fratele la 12 ani, in dosar fiind trei persoane si pe celelelalte le-ai achitat ? NU ITI ESTE rusine ????? Sa distrugi oameni ? As vrea sa iti vad raspunsul la aceste intrebari…..

Lasă un comentariu

Top