De ce au nevoie acoperișurile de sisteme pluviale rezistente și durabile?

0

La fel cum umbrela ne ferește de ploaie și de soare, la fel și acoperișul casei ne ferește de factorii climatici extremi, indiferent dacă ne referim la cei din sezonul cald sau cei din sezonul rece.

Umbrela ne protejează partea superioară a corpului, însă apa care se scurge de pe aceasta ajunge, din nefericire, să ne ude partea inferioară a corpului, adică picioarele și încălțările. Dacă umbrela ar avea o extensie prin care apa care se scurge pe ea să fie eliminată departe de corpul nostru, atunci am rămâne uscați chiar și în condiții de ploaie torențială. Am realizat această metaforă cu scopul de a scoate în evidență rolul unor sisteme pluviale eficiente pentru acoperiș, prin compararea sistemului de învelitoare cu o umbrelă.

Așadar, dacă în cazul umbrelei știm care sunt consecințele lipsei acelui sistem imaginar de drenare a apei, trebuie să evidențiem care sunt consecințele în cazul lipsei unui sistem pluvial din ansamblul acoperișului.

Consecințele lipsei unui sistem de scurgere a apei pluviale din structura acoperișului

Orice casă are o structură de rezistență pe baza căreia a fost construită. Structura de rezistență a casei este reprezentată de fundația din beton, iar cea a acoperișului este realizată cel mai adesea din lemn ‒ șarpanta pe care se va monta sistemul de învelitori fiind necesar să aibă o durabilitate crescută.

Ambele structuri de rezistență au de suferit în lipsa sistemului pluvial, cantitatea de apă, zăpadă sau gheață acumulată pe acoperiș fiind extrem de dăunătoare, dacă nu este drenată optim, în mod organizat și la o anumită distanță de casă. Astfel, iată care sunt consecințele omiterii acestui sistem în montarea acoperișului:

  • cantitatea mare de apă acumulată în urma precipitațiilor sau a topirii zăpezii se va scurge pe pereții casei, afectând rezistența și aspectul acestora. Mai mult decât atât, permanentizarea acestei acțiuni poate favoriza apariția mucegaiului și a igrasiei, atât pe partea exterioară a pereților, cât și pe cea interioară a acestora;
  • această cantitate de apă va ajunge ulterior în partea inferioară a pereților, la baza casei, moment în care, odată infiltrată în pământ, va afecta rezistența fundației;
  • în același timp, un exces de apă menținut la suprafața acoperișului pentru o perioadă mai mare de timp va avea efecte negative asupra învelitorii, în sensul în care la suprafața acesteia se pot forma alge și mușchi inestetici și dăunători;
  • dacă ne referim și la aspectul ce ține de latura estetică a acoperișului, în lipsa unui sistem de scurgere a apei pluviale, culoarea și stratul superior al acestuia se pot deteriora treptat.

Soluția de menținere a acoperișurilor în stare excelentă – sistemul pluvial Scandic® de la RoofArt

Așa cum am văzut, necesitatea unui sistem pluvial pentru acoperișul casei este absolută. Cei care sunt acum convinși de eficiența și importanța acestuia și sunt, deci, în căutarea unui sistem pluvial la preț avantajos, care să aibă o durată de viață considerabilă și o rezistență excelentă, au șanse să le găsească pe toate acestea în sistemul Scandic®, comercializat de către firma RoofArt.

Prin ce se deosebește acestea și cu ce este mai special față de alte sisteme pluviale de pe piață? În primul și în primul rând, este vorba despre calitatea superioară și rezistența indiscutabilă a acestuia, oferite de materia primă robustă folosită – oțelul nordic, produs de marele concern suedez SSAB. În cei peste 40 de ani de teste dure în condiții extreme de mediu, oțelul SSAB și-a demonstrat durabilitatea și rezistența în fața intemperiilor de orice natură. Realizat pe baza acestuia, sistemul pluvial Scandic® este unul dintre cele mai robuste și mai fiabile de pe piață, fiind capabil să facă față unor sarcini de-a dreptul impresionante.

Faptul că în componența materialului se regăsesc mai multe straturi dure, cel mai important fiind cel de zinc de 275g/m2 care are rolul de a proteja oțelul de coroziune,  asigură sistemului pluvial Scandic® o durată foarte mare de viață, de peste 60 de ani, avantaj extrem de apreciat în rândul proprietarilor.

Dintre toate sistemele de drenare a apei pluviale existente la ora actuală pe piață, Scandic® îmbină în cel mai eficient mod posibil funcționalitatea, durabilitatea și aspectul plăcut, elementele componente ale acestuia fiind în permanență dezvoltate și modernizate de inginerii firmei RoofArt. În plus, acesta este unul dintre puținele sisteme pluviale realizate din materiale prietenoase cu mediul înconjurător, stratul de acoperire bio GreenCoat®, patentat de marele concern suedez SSAB, pe bază de ulei de rapiță, reducând considerabil cantitatea de noxe emise în aer.

Alege calitatea nordică a sistemului pluvial Scandic® și nu lăsa condițiile meteo nefavorabile să afecteze structura de rezistență a locuinței tale!

Distribuie

Lasă un comentariu

Top