Corpul de Control al Ministerului Economiei, anchetă la Cuprumin Abrud.

1

Corpul de control al Ministerului Economiei a demarat un  control la Cuprumin Abrud. Este vizat managementul companiei.

Surse neoficiale au spus pentru Opinia Transilvană că inspectorii Corpului de control al Ministerului Economiei verifică mai multe contracte semnate de conducerea corporatistă dar și modul în care se fac achizițiile.

Ministerul Economiei a închis ochii de mai multe ori în cazul licitațiilor” măsluite” unde nu au fost respectate caietele de sarcini iar compania a pierdut sute de mii de euro pentru piese necorespunzătoare.

Un exemplu un acest sens este achiziția de blindaje pentru mori. Piesele cumpărate de la o firmă de casă nu au corespuns caietului de sarcini (lungime și grosime) iar după câteva sute de ore de funcționare au cedat. Pierderile au fost imense pentru companie, însă au fost ascunse iar banii recuperați prin sacrificiul muncitorilor.
Legalitatea mai multor achiziții este pusă la îndoială, contractele fiind semnate de Gheorghe Chindriș, membru în Consiliul de Administrație dar și director tehnic la acea vreme.

 

Cuprumin a devenit în 2017 partenera afaceristului Wang Yan,  pe care statul român îl considera în 2013-2014 autorul unor fapte ”care aduc atingere gravă drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor români sau pot aduce atingere capacităţii de apărare ori altor asemenea interese ale ţării”, Cupru Min este  considerate o companie strategică a statului român.

BLESTEMUL CORPORATIȘTILOR : Atârnată de un fir de cupru, compania minieră de la Abrud, se prăbușește pe umerii muncitorilor !

 

 

 

Distribuie

Un comentariu

Lasă un comentariu

Top