Conferința Națională de Bibliologie şi Patrimoniu Cultural Naţional, 25 – 26 octombrie 2018, Alba Iulia

0

Timp de două zile, Alba Iulia este Capitala patrimoniului cultural național. Aici, și-au dat întâlnire istorici și cercetătorilor la cea de-a XII-a ediție a Conferinței Naționale de Bibliologie și Patrimoniu Cultural Naţional, care se desfășoară în perioada 25 – 26 octombrie 2018. Gazda, Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia a pregătit acest eveniment în cele mai mici detalii.

Secțiunile conferinței sunt: 100 de ani de cercetări bibliologice în România, Carte românească, carte europeană – manuale pentru copii şi adulţi (sec. XVI-XIX),  Biblioteca Batthyaneum. 220 de ani de erudiţie la Alba Iulia.

Ziua de vineri va purta amprenta manifestărilor culturale pe aceste meleaguri, prin secțiunea dedicată operei de mecenat a celui care a scris o pagină de istorie culturală a orașului Alba Iulia: contele episcop Batthány Ignác (1741-1798). Lucrările conferinței vor fi publicate în revistă indexată BDI, într-un număr special. Manifestare este realizată de către Ministerul Educaţiei Naţionale, Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia – Facultatea De Istorie și Filologie – Departamentul de Istorie, Arheologie, Muzeologie, Muzeul Naţional Al Unirii Alba Iulia, cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top