Aurul de la Baia de Arieș pregătit să fie listat pe Bursa de Valori. ANRM urmează să emită licenţa de exploatare a minei din Munţii Apuseni.

0

Blueberry Ridge Minerals, companie fondată de un american şi deţinută majoritar de o româncă se pregăteşte de listare pe bursă de valori. Potrivit administratorului societăţii, Ema Gavrilă, perioada de explorare a minei de aur de la Baia de Arieş a fost finalizată, iar compania aşteaptă eliberarea licenţei de exploatare a zăcământului din mină până în februarie 2020, în funcţie de acordurile pe care le mai are de obţinut proprietarul.


Ema Gavrilă, se află în discuţii cu reprezentanţii Bursei de Valori Bucureşti şi îşi doreşte lansarea IPO-ului Blueberry Ridge Minerals, până în luna martie 2020. Asta, deoarece perioda de explorare a minei de aur de la Baia de Arieş s-a încheiat în anul 2019, iar ANRM urmează, teoretic, să emită acum licenţa de exploatare a minei din Munţii Apuseni. “Ceva impedimente pentru listare există. Pe bursa românească nu avem specialişti pentru tranzacţiile cu aur. Eu aici mi-aş dori să listez compania, deoarece am ambiţia ca Blueberry Ridge Minerals să fie cu capital majoritar românesc, iar capitalul să rămână preponderant aici”, spune Ema Gavrilă. Compania aşteaptă acum emiterea licenţei de exploatare a aurului de la Baia de Arieş de către ANRM.

Citeste întraga știre aici

Distribuie

Lasă un comentariu

Top